Južna Koreja presegla marčevski rekord po številu okužb! Vlada predstavila 5-stopenjsko shemo socialnega distanciranja!

Datum:

Južna Koreja napoveduje nove ukrepe na širšem območju Seula, saj so zabeležili najvišji skok v številu dnevnih okužb po marcu. 600 novih okužb je pri oblasteh sprožilo alarm in odločili so se za petstopenjsko shemo socialnega distanciranja.

Prišli smo do kritičnega obdobja v boju proti Covid-19,” naj bi po poročanju Yonhapa na vladnem srečanju o epidemiji v nedeljo, 6. decembra 2020 dejal premier Chung Sye-kyun.

Južna Koreja je po poročanju RT  konec novembra uvedla petstopenjsko shemo socialnega distanciranja. Raven 2.5, ki je bila v nedeljo, 6. decembra, razglašena za Seul, je rezervirana za obdobja, ko število dnevnih primerov preseže 400, vendar ne več kot 800 okužb.

Največ okužb v glavnem mestu

V Južni Koreji so namreč v nedeljo potrdili 631 novih okužb, kar je najvišje število okužb po 4. marcu 2020, ko so poročali o 622 pozitivnih primerih. Od teh primerov jih je 470 prišlo s širše okolice Seula, ki vključuje glavno mesto, okoliško provinco Gyeongi in pristaniško mesto Incheon, zahodno od Seula.

Merjenje telesne temperature med pandemijo covida-19 v Južni Koreji (Foto: epa)

Južnokorejske oblasti so že večkrat opozorile, da je pozimi mogoče pričakovati povečanje števila primerov covida-19, ki bi lahko v naslednjih dveh tednih dosegel celo 1000 dnevnih primerov. Tretja najvišja socialna distanciranost 2. stopnje je bila v novem Seulu napovedana 22. novembra, vendar omejitve niso mogle obrniti naraščanja primerov.

Konec novembra smo na Nova24TV poročali o drastičnih preventivnih ukrepih, ki jih je bila pripravljena sprejeti južnokorejska vlada, da bi omogočila dijakom pisanje sprejemnih izpitov na fakultete v kolikor toliko normalnih pogojih. Takrat so južnokorejske oblasti pozivale ljudi, da naj, če res ni potrebno, ostanejo doma in se izogibajo nepotrebnim stikom z ljudmi.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...