[Video] Rogla pustil za seboj vse tekmece na dirki po Baskiji! Odličen tretji tudi Pogačar!

Datum:

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec dirke po Baskiji. Enaintridesetletni Kisovčan se je v šesti etapi od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) na spustu četrtega od sedmih klancev odlepil od skupine s Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) in na koncu z drugim mestom v etapi slavil 13. zmago na večdnevnih dirkah. Tadej Pogačar je bil skupno tretji.

Primož Roglič je tako že drugič v karieri slavil na dirki po Baskiji, potem ko je bil najboljši že leta 2018. To je bila skupno že 52. zmaga v karieri za najboljšega kolesarja lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

V skupnem seštevku je drugo mesto mesto pripadlo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), ki je na koncu zaostal 52 sekund, tretji pa je bil Tadej Pogačar, potem ko je moral v drugi skupini večino časa sam narekovati ritem in slediti Rogličevi skupini. V etapi je 22-letnik s Klanca pri Komendi zasedel peto mesto, za Rogličem pa v razvrstitvi zaostal 1:07 minute.

Foto: epa

Zadnja etapa jubilejne 60. dirke po Baskiji je pričakovano povsem premešala vrstni red v skupnem seštevku. V rumeni majici vodilnega jo je sicer s 23 sekundami naskoka začel Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), ki pa ni bil dorasel nalogi. Obenem ga je moral v zahtevnih trenutkih varovati in mu pomagati tudi Pogačar, zaradi česar je slovenski as zamudil napad skupine, v kateri je bil tudi njegov devet let starejši rojak.

STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Vrnili so kazni “anarhistični levičarski hordi”, bodo tudi ribičem?

"Ne ve, če bo država ribičem vrnila kazen, vedela...

Nemčija: Obeta se katastrofalen poraz za Scholza in zmaga desnice

Nemški levici se navkljub nenehnemu blatenju in medijskim napadom...

RTV nastopa kot lakaj globoke države

Kako je izvrševanje "pravice do obveščenosti" videti na depolitizirani...

V državi z največjo muslimansko skupnostjo prišlo do napada na sinagogo

Policija je davi v mestu Rouen na severozahodu Francije...