V Pivki bodo gradili nov dom za starejše

Datum:

Družba SeneCura je v ponedeljek objavila naslednje sporočilo za javnost: “Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v Pivki in pristojno ministrstvo nam je podaljšalo rok za pričetek delovanja doma na konec leta 2022. Pogodbo o opremljanju za izgradnjo infrastrukture imamo tudi že podpisano,” je povedala Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo.

V Pivki bo SeneCura gradila dom za starejše z 69 posteljami. Dom bo dvonadstropen, v njem bo 42 sob enoposteljnih, 10 sob pa dvopostelnjih z dvema oddelkoma za dementne osebe z izhodom na vrt. Lokacija: v bližini krožišča, za trgovskim centrom SPAR.

V domu bomo potrebovali 35 zaposlenih različnih profilov (kuharji, strežniki, negovalci, medicinske sestre, čistilke, socialni delavci…), pri čemer bomo prednost dajali lokalnim prebivalcem,” še izpostavlja Gavranovičeva.

SeneCura ima trenutno v Sloveniji v teku že tri aktivne gradnje domov za starejše: v Žireh, kjer se zaključujejo dela na fasadi in pričenjajo notranja dela, v občini Hoče-Slivnica, kjer že poteka notranje opremljanje prostorov, v Komendi potekajo so se gradbena dela že začela, polaganje temeljnega kamna predvidevajo konec letošnjega maja, in sedaj naj bi v prihodnjih mesecih stekla tudi pripravljalna dela za začetek gradnje doma v Pivki.

Notranjska.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...