Na dan prihajajo posnetki, s katerimi bi lahko dokazali obstoj netopirjev v kletkah v laboratoriju v Wuhanu

Datum:

Wuhanski inštitut za virologijo je v svojih laboratorijih v kletkah hranil žive netopirje, razkrivajo nedavno objavljeni videi. Objavljeni videi tako postavljajo na laž Svetovno zdravstveno organizacijo, ki je trdila, da v omenjenih laboratorijih niso zadrževali živih netopirjev. 

Po novih posnetkih, ki jih je predvajal Sky News Australia, sodeč, so v kletkah v laboratoriju v Wuhanu, od koder je covid-19 pricurljal v svet, zadrževali netopirje. Če gre v tem primeru za resnične posnetke, so v nasprotju s trditvami preiskovalca WHO Petra Daszaka, ki v objavah na Twitterju vztraja, da v laboratoriju v Wuhanu niso našli nobenega netopirja in idejo o tem označil za “široko razširjeno teorijo zarote”.

Daszak je bil del WHO ekipe, ki je preiskovala v wuhanskih laboratorijih izvore covida-19. V svojem poročilu je med drugim zavrnil, da bi v tem primeru šlo za “uhajanje virusa” iz laboratorija, zato je preklical nadaljnje preiskovanje. Ameriške preiskovalne agencije so prepričane, da obstaja dovolj razlogov, da razmišljajo v nasprotno smer. Iz tega razloga so pozvali tudi predsednika ZDA Joeja Bidna, da opravi dodatne preiskave, vezane na to teorijo.

Foto: epa

V kratkem posnetku, dolgem pet sekund, je po poročanju Daily Mail videti netopirje v kletkah, temu pa sledi še več posnetkov, kjer prikazujejo še vrsto podobnih kletk in znanstvenika, ki netopirje hrani s črvi. Ni popolnoma jasno, ali so bili posnetki resnično posneti v wuhanskem laboratoriju, a če se bodo izkazali za resnične, to pomeni, da bodo vse trditve Daszaka postavljene na laž, s tem pa bo padla tudi njegova kredibilnost.

Foto: Printscreen

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

V Švici se zelo dobro zavedajo pomena finančnega opismenjevanja mladih

Mladi z dopolnjenim 15. letom starosti pridobijo delno poslovno...

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...