Janez Janša sprejel podpredsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsola

Datum:

Predsednik vlade Janez Janša je danes sprejel podpredsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsola, odgovorno predvsem za odnose z nacionalnimi parlamenti, še posebej v okviru konference odborov parlamentov EU za evropske zadeve (COSAC). Pogovor je bil namenjen predvsem predstavitvi slovenskih prioritet predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Prva podpredsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je danes s člani državnega zbora in državnega sveta govorila o parlamentarni dimenziji slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

Foto: Gov.si

Predsednik odbora DZ za zadeve Evropske unije OEU Marko Pogačnik je po srečanju Metsole s člani OEU in komisije DS za mednarodne odnose in evropske zadeve povedal, da so govorili o prednostnih nalogah predsedovanja Svetu EU in dveh največjih dogodkih, ki ju bo parlament gostil v okviru predsedovanja. Julija bo potekalo srečanje predsednikov odborov za zadeve EU, novembra pa plenarno zasedanje Konference odborov parlamentov EU za evropske zadeve. Govorili so tudi o konferenci o prihodnosti Evrope, ki je po besedah Metsole pomembna za to, da bi ugotovili, kam naj gre EU. V središču tega mora biti parlamentarna dimenzija, je dejala.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kongres ponosnih naslednikov ZKS: nov predsednik in neodgovorjena vprašanja

V soboto, 13. aprila, je bila Tanja Fajon še...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...

Elektrotrgovci “kasirajo” – cena elektrike na borzah pada, na položnicah ostaja visoka

"Nižjo ceno, kot bi nam jo zaračunali elektrotrgovci, plačujemo...