Več kot 100 migrantov nezakonito vstopilo na slovensko ozemlje, nadaljnjo pot jim je preprečila slovenska policija

Datum:

V obdobju med četrtkom in ponedeljkom so policisti PU Koper skupno obravnavali 103 nelegalne migrante, ki so nezakonito vstopili na slovensko ozemlje.

V  četrtek  so policisti obravnavali 21 nelegalnih migrantov. Pri Zabičah so prijeli  2 državljana Kosova; pri Pavlici 6 državljanov Pakistana; pri Mali Bukovici  12  državljanov Pakistana; pri Mostičju pa še 1 državljana Irana. Vse osebe so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V  petek  so  policisti  obravnavali  42  nelegalnih migrantov. Pri Dolenjem potoku  so  prijeli  3  državljane  Pakistana  in  1 državljana Nigerije; v Podgradu  2  državljana  Bangladeša  in  2 državljana Pakistana, ki ju je v osebnem  avtomobilu  vozil  Ukrajinec; v Dolenjah pri Jelšanah 1 državljana Afganistana;  v  Obrovu  4  državljane Pakistana; na Starodu 16 državljanov Iraka  (azil);  pri  Malih  Ločah pa še 13 državljanov Pakistana (azil). 29 oseb  je  zaprosilo  za  azil,  zato  so  bile  nastanjene  v  azilni dom v Ljubljano, preostali pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V  soboto so policisti obravnavali 24 nelegalnih migrantov. Pri Rakitovcu so prijeli  9  državljanov  Iraka  (azil);  pri  Kozini 4 državljane Pakistana (azil);  v  Hrušici  1  državljana  Irana  in 1 državljana Afganistana; pri Rodiku  5  državljanov  Nepala  (azil); na cesti Obrov – Golac 1 državljana Afganistana;  pod Slavnikom pa še 3 državljane Pakistana.  Skupno jih je za azil  zaprosilo  18,  zato  so  bili odpeljani in nastanjeni v azilni dom v Ljubljani, preostale so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V  nedeljo so policisti obravnavali 16 nelegalnih migrantov. Pri Bertokih so prijeli  1  državljana Maroka (azil); pri Prapročah 10 državljanov Iraka; v Hrušici  pa  5 državljanov Pakistana. Državljan Maroka je zaprosil za azil, preostale pa bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...