[Video] “Prizorišče na letališču v Kabulu spominja na prizore iz apokaliptičnih filmov”

Datum:

Poročevalec televizije RT Murad Gazdijev je v svojem prispevku zapisal, da to, kar je s svojo ekipo videl na letališču Hamid Karzaj v Kabulu po tednu dni napornih evakuacij ZDA in njihovih zaveznikov, bilo podobno prizoru iz filma zombijske apokalipse.

“Pravkar smo prispeli na letališče v Kabulu. Ameriški vojaki so dogajanje tukaj imenovali “svetovna vojna Z”, ker jih spominja na prizore iz filma o zombijih z Bradom Pittom v glavni vlogi. Povsem jasno je, zakaj so dogodek tako poimenovali. Stanje je grozljivo”, je zapisal poročevalec Murad Gazdijev.

“Celotno letališče je polno nabojev in granat. Vse, čisto vse je prekrito z bodečo žico. Celotna vzletno pristajalna steza je obložena z bodečo žico”, opisuje dogajanje. Nadaljuje, da so se Afganistanci, Američani in talibani neprekinjeno streljali, niti 10 minut ni minilo brez streljanja. Povsod so ležala oblačila, sandali, raztrgana ženska oblačila, majice in rute.

“Medtem ko to pišem, nekaj gori na severnem koncu letališča, v bližini parkiranih ameriških tovornih letal se dviga dim. Ne vem točno, kaj gori”, je zapisal Gazdijev.

Videl je tudi, kako so Afganistanci v vrstah na žgočem soncu ure in ure čakali na evakuacijo, tudi ženske, otroci. “Ameriški vojaki na robu živcev, napeti. “Vsako njihovo letalo ob vzletu spremljajo streli talibanskih borcev,” je grozljivo dogajanje opisal poročevalec Gazdijev, objavili pa so tudi nekaj videoposnetkov.

Anita Gužvič

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] London: 36-letnik z mečem zabodel več ljudi in ranil policiste

V Londonu se je zgodil napad z mečem. 36-letni...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...

Strah levice pred evropskimi volitvami je velik; njihove ključne teme propadle

Za aktivizmom Nike Kovač o "dostopnosti splava" pred evropskimi...