Goreča podpornica preboldskega ravnatelja Žureja, Esmeralda Vidmar, je propadla političarka Zares in žena visokega diplomata v Črni gori!

Datum:

Skoraj ni Slovenca, ki ne bi vedel za ravnatelja osnovne šole Prebold, Petra Žureja. Žurej namreč velja za gorečega anticepilca, največ ogorčenja pa je vzbudil s tem, ko je leta 2021, zaprosil za dokaze, da virusi povzročajo bolezni. Kot, da to ne bi bilo dovolj, je med drugim zaprosil za dokaze o prenosu bolezni in konkretne študije o varnosti in učinkovitosti povečane rabe razkužil, mask in drugih ukrepov. Preko televizije smo lahko videli tudi, da ima Žurej celo nekaj podpornikov, med katerimi se je v ospredju znašla Esmeralda Vidmar, ki je bila do sedaj javnosti neznana. Očitno pa dandanes ne gre brez takšnih ali drugačnih povezav s politiko, gre namreč za propadlo političarko, ki naj bi trenutno praktično živela na račun države in davkoplačevalcev.

Kot da v luči začetka novega šolskega leta, ni dovolj, da se preko družabnih omrežij pojavljajo takšni in drugačni teoretiki zarot, ki nasprotujejo cepljenju proti covidu-19, so očitno med tistimi, ki naj bi predstavljali zagovornike znanosti, takšni, ki se čutijo poslane, da nasprotujejo ukrepom za zajezitev širjenja covida-19. S tem pa se seveda ogroža šolanje v stavbah šol, kar pa naj ne bi bilo v interesu večine. Kakorkoli, Vidmarjeva, ki jo je bilo mogoče videti, kako na ves glas podpira ravnatelja Petra Žureja, se je v preteklosti pojavila kot kandidatka za poslanko propadle Golobičeve stranke Zares.

Foto: Printscreen
Vir: Twitter

Na portalu Požareport so razkrili, da je Vidmarjeva, kot Esmeralda Canjuga Vidmar, kandidirala za poslanko v tretji volilni enoti. Iz podatkov na omrežju LinkedIn, ki so namenjeni mreženju v poslovnem svetu, je mogoče razbrati, da je v času vlade Boruta Pahorja, ko je bila na oblasti stranka Zares, opravljala delo višje svetovalke v Državnem zboru RS.

Kdor je leta 2007 spremljal kampanjo glede kajenja v gostinskih obratih, se morda spomni Vidmarjeve. Ta je namreč kot predstavnica Združenja ponudnikov gostinskih storitev goreče zagovarjala kajenje znotraj obratov. Leta 2008 je prevzela vodenje Gostinske zbornice Slovenije, kar kaže na to, da se je na njen vrh zavihtela Golobičeva stranka Zares. Ta naj bi se nato iz Gorenjske preselila na Štajersko, konkretneje v Žalec.

Foto: Posnetek zaslona

Foto: Posnetek zaslona

Vidmarjeva je sodeč po objavah na družabnih omrežjih zagreta anticepilka, ki nasprotuje ukrepom za zajezitev virusa. Še posebej nasprotuje PCT pogoju v šolah, gospodarstvu itd. Kdor jo je opazil v ospredju podpornikov župana Prebolda, je lahko slišal, kako je vpila, češ da naj ne bi bil z njim le Prebold, ampak celotna Slovenija. Ko je kaj kmalu zaokrožila novica o tem, da med zbranimi podporniki ni bilo kaj veliko prebivalcev Prebolda, ampak so bili anticepilci od drugod, se je na to na svojem Facebook računu odzvala Vidmarjeva in izpostavila, da gre za zavajanje. “V Prebold nismo nikogar vozili z avtobusi. Zgodila se je Slovenija. Hvala vsem, ki ste bili tam. Tako domačini, kot širša Savinjska dolina in nenazadnje vsa Slovenija‼‼‼ Res pa je, da smo različne civilne skupine složno pozivale k podpori in vesela sem, da to zmoremo. Ponedeljek je še en dan, ki naj ga okrasi naše sodelovanje in pogum vseh, ki nam je mar,” je zapisala v odgovor.

Požareport razkriva, da Vidmarjeva praktično živi od državnega proračuna oziroma na račun države ali davkoplačevalcev. “Njen zasebni partner je namreč Rok Cvetanović, visoki slovenski diplomat v Črni gori, zadolžen za konzularno delo in finančno poslovanje, Esmeralda Vidmar pa je na tako imenovani diplomatski listi Črne gore navedena kot njegova uradna zasebna partnerica – kot “Ms Esmeralda Vidmar”.

Vir: Požareport

Sodeč po neuradnih informacijah omenjenega portala je Vidmarjeva kot zakonska oziroma zunajzakonska partnerica slovenskega diplomata v tujini prostovoljno vključena v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki ga plačuje 260 oziroma 270 evrov mesečno. “Denar za to, glede na dejstvo, da po javno dostopnih registrih slovenskih gospodarskih družb nima nobenega svojega podjetja, kjer bi imela finančne prihodke, status samostojne podjetnice pa je zaprla, najverjetneje dobiva kar od svojega partnerja – diplomata. No, to pa tudi pomeni, da je “Esmeralda iz Prebolda”, po izobrazbi sicer diplomirana teologinja in nekdanja – menda odlična – dijakinja iz gimnazije Želimlje, pri nas agresivna anticepilka, v Črni gori pa poklicna “žena” slovenskega diplomata?!”

Vidmarjeva, ki ima s Cvetanovićem otroka, ravno tako dva iz prejšnjega zakona, ima po svojem očetu Ibrahimu Bdeirju, ki prihaja iz Jordanije, polsestro Leilo Bdeir, ki je bila nekdaj televizijska voditeljica (Videospotnice). Kakorkoli, Vidmarjeva, ki je trenutno zelo angažirana pri proticepilstvu in podpiranju vseh, ki so na istem bregu, je sedaj stopila v znak podpore z zdravnikoma, ki sta se znašla na razsodišču Zdravniške zbornice Slovenije potem, ko sta po njeno opozorila na spoštovanje človekovih pravic in svoboščin. Vse somišljenike je pozvala, naj se ji v ponedeljek ob 13.30. uri pridružijo pred stavbo ZZS-ja. Če se človek sprašuje, kako je mogoče, da cepljenje proti covidu-19, ki bi lahko pomagalo pri obvladovanju širjenja virusa, ni bolj razširjeno, je odgovor na dlani.

Foto: Posnetek zaslona

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...

Strah levice pred evropskimi volitvami je velik; njihove ključne teme propadle

Za aktivizmom Nike Kovač o "dostopnosti splava" pred evropskimi...

[Video] “Zelena” zvezdnica Taylor Swift z zasebnim letalom sedemkrat poletela okoli sveta

Študent računalništva iz Floride navkljub grožnjam s tožbo še...