Uporniki v Panširju trdijo, da so ubili in zajeli okoli tisoč talibanov

Datum:

Danes se je na stotine talibanskih borcev predalo uporniškim silam, kjer jih je pozdravil njihov poveljnik Hamid Saifi,” je na Twitterju sporočil vodja upornikov Ahmad Masud. Skupno naj bi bilo ubitih, ranjenih ali zajetih okoli tisoč talibanov. 

Protitalibanski uporniki so danes sporočili, da so njihovi borci pregnali iz okrožja Parjan na severovzhodu province Panšir vse talibanske borce in ob tem slednjim povzročili velike izgube.

Predstavnik Nacionalne odporniške fronte (FNR) Fahim Dašti je na Twitterju zapisal, da je bilo ubitih, ranjenih ali zajetih okoli tisoč talibanskih borcev. Zaenkrat so to sicer še nepreverjene informacije, poroča STA.

Predstavnik talibanov Bilal Karimi je medtem danes na Twitterju zapisal, da njihove sile obvladujejo pet od sedmih okrožij province Panšir. Gre za edino od 34 afganistanskih provinc, ki še ni pod nadzorom talibanov. To je gorato in težko dostopno območje severno od Kabula.

Eden od prebivalcev okrožja Šutul, ki leži ob vhodu v provinco, je za dpa povedal, da so talibani v soboto prišli v njihovo vas in streljali na več parkiranih avtomobilov. Večina civilistov je še pred njihovim prihodom pobegnila višje v gore. Dodal je, da so talibanski borci nato znova zapustili območje, po nepotrjenih informacijah pa naj bi ob odhodu padli v zasedo.

https://twitter.com/Mohsood123/status/1434478452799909888?s=20

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Višegrad je odgovor v primeru razpada EU na jedro in periferijo

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, ki smo...

Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...