Veliko Britanijo pretresa umor konservativnega poslanca Amessa

Datum:

69-letni poslanec britanskih konservativcev David Amess je bil v kraju Leigh-on-Sea žrtev napadalca, ki ga je večkrat zabodel z nožem. Vzrok napada še ni znan. Policija je napadalca takoj aretirala, sporočili so tudi, da je edini osumljenec.

Iz Velike Britanije poročajo o napadu na poslanca konservativne stranke Davida Amessa. Med srečanjem z volivci v prostorih metodistične cerkve v kraju Leigh-on-Sea v Essexu je k njemu pristopil moški in ga večkrat zabodel. Napad se je zgodil nekaj minut po 12. uri, na kraj dogodka pa so zelo hitro prispeli tako policisti kot reševalci, vendar mu niso mogli pomagati. Bitko z življenjem je zaradi posledic ran izgubil.

Policija je napadalca že prijela, prav tako je sporočila, da nimajo drugih osumljencev. “V zvezi z incidentom ne iščemo nikogar drugega. Prepričani smo, da ni nevarnosti za javnost. Želeli pa bi se zahvaliti vsem, ki so nas tako hitro obvestili o dogajanju,” so povedali v kratki izjavi.

69-letni Amess je poslanec s skoraj 40-letnim stažem, volilno enoto Southend West v Essexu namreč zastopa že vse od leta 1983. Je poročen in oče petih otrok.

Med prvimi se je na novico o napadu odzval nekdanji vodja konservativcev Iain Duncan Smith, ki je na družbenih omrežjih strankarskemu kolegu zaželel čim hitrejše okrevanje.

Politikis

Sorodno

Zadnji prispevki

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...

[Video] London: 36-letnik z mečem zabodel več ljudi in ranil policiste

V Londonu se je zgodil napad z mečem. 36-letni...

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...