Grožnje odmevajo tudi v soseščini, Janša s podporo iz tujine: “Skupaj se moramo zoperstaviti vsem oblikam ustrahovanja!”

Datum:

“Stojimo ob strani Janezu Janši in ponovno odločno obsojamo vsa nasilna dejanja. Popolnoma nesprejemljivo je, da je v današnjem svetu mogoče komurkoli groziti s smrtjo. Skupaj se moramo zoperstaviti vsem oblikam ustrahovanja!” je premierju Janezu Janši izrazila podporo madžarska pravosodna ministrica Judit Varga. 

Spomnimo: V petek je na domači naslov Janeza Janše prispela pisemska ovojnica, v kateri je bil priložen naboj večjega kalibra in grožnje s smrtjo. Ne samo slovenskemu premierju, ampak tudi celotni njegovi družini. Premier se je na kratko odzval za tednik Demokracija in dejal, da pričakuje ukrepanje policije in tožilstva. “Pričakujem, da bosta policija in tožilstvo odreagirala po zakonu oziroma tako, kot sta v primeru grožnje Borutu Pahorju,” je grožnje na kratko komentiral Janša.

Grozljivo pa je to, da je bila v pismu tudi fotografija Janševe družine. Tarčo je neznanec narisal celo na čelo soproge Urške Bačovnik Janša. Družina Janša je po naših informacijah vidno pretresena. Pismo s podobno vsebino je dobil tudi minister za obrambo Matej Tonin. Na njegov prvi odziv še čakamo. Po poročanju portala Politikis pa naj bi neznani pošiljatelj v pismu navedel, da “ekipe čakajo na komando”, in še, da bo predsednik vlade “padel prvi”.

Premier Janez Janša, grožnje s smrtjo (Fotomontaža: Demokracija)

Kot je še navedel, enaka usoda čaka tudi podpornike aktualne vlade. Toninu pa je pošiljatelj očital preračunavanje glede izbiranja političnih strani in zagrozil, da naslednjih volitev v DZ ne bo dočakal. Obenem je še zatrdil, da so mu znane vse njegove poti, in da mu varnost pri tem ne bo mogla pomagati. Pred dnevi pa naj bi Tonina sicer obiskala neznanca, ki naj bi po njunih navedbah opravljala telekomunikacijske storitve. Zanju se je sicer izkazalo, da gre za osebi, ki sta bili na enem od sredinih protestov pridržani, ker naj bi napadla policista.

V Sloveniji bi nujno potrebovali “eksorcizem rdečih demonov” (beri lustracijo), preden bo prepozno
Po poročanju Demokracije pa je “pismo z grožnjo s smrtjo in priloženim nabojem večjega kalibra dobil tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Kot meni, gre za pošiljko tranzicijske levice. Še več: prepričan je celo, da gre za člana SD, LMŠ, SAB ali Levice. Nadlegovanje na domu smo v času Janševe vlade že večkrat videli, gre pa tokrat za stopnjevanje brutalnosti tega nizkotnega početja.

Ideja z naboji pa obenem potrjuje rek, da se “zgodovina ponavlja”, in da se revolucionarni duh znova prebuja. Častilci Borisa Kidriča spet dvigujejo svoje rogovje. Še vedno bi bilo potrebno izvesti lustracijo, preden bo prepozno in bo znova tekla kri, tako kot leta 1945 in pozneje, ko je padel ljubljenec množic Ivan Kramberger. Bomo priča nadaljevanju grozljivke izpred let!? Obenem izginjajo poslednji dvomi glede tega, kako si ponosni dediči revolucije zamišljajo demokracijo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...