Finale pred finalom: Đoković proti Federerju

Datum:

Odigrani sta bili dve tekmi četrtfinala v ženski in moški konkurenci. Večjih presenečenj ni bilo, saj so se vsi favoriti brez večjih težav in brez izgubljenih nizov uvrstili v polfinale Odprtega prvenstva Avstralije v tenisu.

Znana sta oba prva polfinalna para Odprtega prvenstva Avstralije v tenisu. Lahko bi rekli: finale pred finalom. V ženski konkurenci se bosta pomerili najvišje rangirani tekmovalki, ki sta še ostali v boju za naslov najboljše – Agnieszka Radvanska in Serena Williams se bosta pomerili v izjemno napetem polfinalu. Tudi v moški konkurenci nas čaka velik obračun med Novakom Đokovićem in Rogerjem Federerjem.

Serena Williams znova premagala Šarapovo
Kot prva se je v polfinale uvrstila četrta nosilka Agnieszka Radvanska, ki je brez večjih naporov premagala Suarez Navarro. Poljska predstavnica je oddala samo štiri igre in na koncu slavila s 6 : 1 in 6 : 3. Veliko več je obetal že večkrat videni obračun med Rusinjo Marijo Šarapovo in glavno favoritinjo v Melbournu Sereno Williams. Vendar je bila branilka naslova Williamsova še 18. zapored gladko boljša od Šarapove, ki se je dostojno upirala samo v prvem nizu, ko je bilo 6 : 4. Drugi niz je bil za Sereno Williams, ki ga je dobila s 6 : 1, zgolj formalnost.

Zanesljiva Federer in Đoković pripravljena za polfinale
V noči na četrtek se nam obeta prava poslastica v prvem polfinalnem obračunu, kjer se bosta pomerila dva velika tenisača – Novak Đoković in Roger Federer. Prvi nosilec in še vedno glavni favorit za naslov najboljšega v Melbournu Novak Đoković je gladko in brez izgubljenega niza odpravil Japonca Nišikorija s 6 : 3, 6 : 2 in 6 : 4. Tomaš Berdych je bil nasprotnik izkušenega Rogerja Federerja, ki je prav tako brez izgubljenega niza napredoval v polfinale. Še največ dela je imel v prvem nizu, ki ga je dobil s 7 : 6, po osvojenem nizu pa je bilo veliko lažje in zmaga je bila pred vrati. Zadnje dva niza je dobil Švicar s 6 : 2 in 6 : 4.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...