Za primorsko-notranjske šole odobrena sredstva za investicije in štiri investicije za kulturo in njeno ohranjanje

Datum:

Vlada je odobrila sredstva za štiri investicije v prenove na področju kulture in tri investicije v šole, prav tako pa so bila odobrena tudi sredstva za ureditev športnega parka v Ilirski Bistrici.

Vlada je odobrila sredstva za šolsko infrastrukturo, investicije pa so odobrene tudi na področju kulture in okolja.

Investicije v šolsko infrastrukturo
Z odobrenimi sredstvi bo sofinancirana gradnja prizidka in telovadnice v OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici, prizidek v OŠ Antona Globočnika v Postojni in izgradnja dvorane Šmihel v Pivki. Poleg naštetih je vlada odobrila tudi 23 tisoč evrov za ureditev športnega parka Tivoli Golnik v Ilirski Bistrici. Skupno se bo rekonstruiralo 917 m2 površin, dozidalo 1.080 m2 šolskih površin in novo izgradilo telovadnico v obsegu 827 m2, s čimer se bo zagotovilo pogoje za kvalitetno in varno izvajanje osnovnošolskega programa. Za investicijo bo vlada zagotovila 2,35 milijona evrov sredstev.

Image

Investicije v kulturo
Z odobrenimi sredstvi se bo zagotovilo varovanje kulturne dediščine, Hiša kulture v Pivki, dva kulturna domova v občini Pivka in obnova gradu Prem.

Investiranje tudi v okolje
Tudi ministrstvo za okolje in prostor je občutno povečalo sredstva za izvajanje javne gospodarske službe vzdrževanja vodotokov, saj je za urejanje vodotokov v občinah Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna bilo v letu 2021 namenjenih 1,8 milijona evra. Številni projekti v regiji so sofinancirani tudi z evropskimi sredstvi, in sicer je bilo 23,7 milijona evrov iz kohezijskih skladov namenjenih za gradnjo in rekonstrukcijo vodovodnih sistemov v občinah Postojna in Pivka.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

V Švici se zelo dobro zavedajo pomena finančnega opismenjevanja mladih

Mladi z dopolnjenim 15. letom starosti pridobijo delno poslovno...

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...