DARS ob dnevu zaljubljenih pripravil voznikom posebna obvestila za varno vožnjo

Datum:

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je te dni ob dnevu Svetega Valentina poskrbela za prav posebna sporočila voznikom na avtocestah. Na svojih obvestilnih tablah še naprej opozarjajo na varno vožnjo, tokrat v stilu dneva zaljubljencev. “Za ljubezen ni nobena pot predolga. Poskrbimo pa, da bo vedno varna,” je eno od obvestil, ki so ga delili tudi na družbenem omrežju.

S tabo je svet lepši. Vozi previdno!“, “Nekdo te ima rad. Vozi varno!” in “Ljubezen nima omejitve. Hitrost vožnje jo ima.” , so posebna sporočilca, ki jih je za voznike slovenskih avtocest pripravil DARS.

Na današnji dan s temi sporočilci DARS voznike na prav poseben način obvešča o pomenu varne vožnje in sicer z zavedanjem, da vsak nekomu nekaj pomeni, zaradi česar ni vredno tvegati izgube življenja na cesti. Ob delitvi fotografij na spletu so medtem še sporočili: “Za ljubezen ni nobena pot predolga. Poskrbimo pa, da bo vedno varna.”

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami, zato poleg splošne varne vožnje tako na tablah opozarjajo tudi na prehitro vožnjo. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. “Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti,” ob tem opozarjajo na Policiji.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo “protidejanski” nauki

"Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo "protidejanski"...

Prejeli smo: Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...