[Video] Vodja madžarske opozicije ponosen, da “anti-Orbanovo” koalicijo sestavljajo komunisti in fašisti

Datum:

Konec lanskega leta je združena madžarska opozicija izbrala kandidata oziroma izzivalca trenutnega predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana na parlamentarnih volitvah. Njihov veliki up je 49-letni Peter Marki-Zay, čigar izjave so nedavno razburile javnost, ko je dejal, da njegovo koalicijo sestavljajo socialisti, konservativci in fašisti.

“Liberalce, komuniste, konservativce in fašiste predstavljamo ločeno v zavezništvu. Tako kot človek s hrbtenico lahko vsak ohrani svoj pogled na svet, svoje stališče,” je v svojem govoru dejal Peter Marki-Zay.

Podobno kot v Sloveniji, ko se opozicija KUL združuje proti Janezu Janši in stranki SDS, se tudi madžarska opozicija iz več strank združuje proti Viktorju Orbanu in stranki Fidesz. Pri tem pa se ne ozirajo na metode in kompetence, le da je anti-Orban (anti-Janša). Tako so med njimi očitno dobrodošli tudi komunisti in fašisti, s čimer so odkrito povsem na isti strani, kjer so zgodovinsko tudi vedno bili.

Medtem pa mainstream mediji na Madžarskem molčijo o vlogi skrajne stranke Jobbik, brez katere združena opozicija ne more zmagati. Spomnimo, da je ta stranka zahtevala preštevanje Judov in organizirala tudi milico proti Romom. Čeprav je omenjena stranka šibka točka, so jo sprejeli medse, saj je na zadnjih dvoje volitvah dobila več kot 20 odstotkov glasov in brez nje opozicija ne more premagati Orbana.

Konec lanskega leta je Marki-Zay, ki sicer ni član nobene stranke, po njegovi izvolitvi dejal, “danes smo spremenili tudi opozicijo,” in dodal, da “izhod ni ne desno ne levo, ampak zgolj navzgor. Opozicija lahko samo skupaj premaga Orbana”, je še poudaril.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...