DARS ob dnevu zaljubljenih pripravil voznikom posebna obvestila za varno vožnjo

Datum:

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je te dni ob dnevu Svetega Valentina poskrbela za prav posebna sporočila voznikom na avtocestah. Na svojih obvestilnih tablah še naprej opozarjajo na varno vožnjo, tokrat v stilu dneva zaljubljencev. “Za ljubezen ni nobena pot predolga. Poskrbimo pa, da bo vedno varna,” je eno od obvestil, ki so ga delili tudi na družbenem omrežju.

S tabo je svet lepši. Vozi previdno!“, “Nekdo te ima rad. Vozi varno!” in “Ljubezen nima omejitve. Hitrost vožnje jo ima.” , so posebna sporočilca, ki jih je za voznike slovenskih avtocest pripravil DARS.

Na današnji dan s temi sporočilci DARS voznike na prav poseben način obvešča o pomenu varne vožnje in sicer z zavedanjem, da vsak nekomu nekaj pomeni, zaradi česar ni vredno tvegati izgube življenja na cesti. Ob delitvi fotografij na spletu so medtem še sporočili: “Za ljubezen ni nobena pot predolga. Poskrbimo pa, da bo vedno varna.”

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami, zato poleg splošne varne vožnje tako na tablah opozarjajo tudi na prehitro vožnjo. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. “Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti,” ob tem opozarjajo na Policiji.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...