Vlada danes na obisku v Osrednjeslovenski regiji

Datum:

Predstavniki vlade bodo danes obiskali občine severne Osrednjeslovenske regije: Kamnik, Komenda, Vodice, Medvode, Mengeš, Trzin, Domžale, Dol pri Ljubljani, Moravče, Lukovica in Ljubljana. Premier Janez Janša bo svoj obisk pričel pri županu občine Medvode in ga nadaljeval z delovnim posvetom vlade. Po delovnem posvetu bo Janša še obiskal podjetje Cosylab, Institut Jožefa Stefana in podjetje Pečjak. Dan bo zaključil z županom v občini Kamnik in z javno tribuno razvoja Osrednjeslovenske regije. 

Predsednik vlade Janez Janša in predstavniki vlade so bodo v torek, 8. marca 2022, mudili na delovnem obisku v severnem delu Osrednjeslovenske statistične regije. Predstavniki vlade bodo tako obiskali enajst občin: Kamnik, Komenda, Vodice, Medvode, Mengeš, Trzin, Domžale, Dol pri Ljubljani, Moravče, Lukovica in Ljubljana.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri, v Športni dvorani v Medvodah. Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi Janše ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Foto: KPV

Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Medvode Nejcem Smoletom. Po delovnem posvetu bo skupaj z državnim sekretarjem Službe za digitalno preobrazbo Petrom Geršakom obiskal podjetje Cosylab, Control System Laboratory, d.d., kjer se bo sestal z vodstvom podjetja.

Foto: Vlada RS

Po srečanju v podjetju bo predsednik vlade obiskal Institut Jožef Stefan, kjer si bo v spremstvu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom ogledal laboratorij za biofotoniko in se pogovoril s predstavniki vodstva Instituta. V nadaljevanju dneva bo Janša obiskal podjetje Pekarna Pečjak, kjer si bo ogledal proizvodnjo in se sestal z vodstvom podjetja.

Dogodek se bo zaključil z javno tribuno
V večernem času se bo premier srečal še z županom občine Kamnik Matejem Slaparjem, regijski obisk pa bo zaključil na javni tribuni o razvoju Osrednjeslovenske statistične regije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Domu kulture Kamnik.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...