Avstrija bo izgnala štiri ruske diplomate

Datum:

Tiskovna predstavnica zunanjega ministra Alexandra Schallenberga je danes sporočila, da bo Avstrija izgnala tri uslužbence ruskega veleposlaništva na Dunaju in diplomata na generalnem konzulatu v Salzburgu.

Kot so pojasnili na avstrijskem zunanjem ministrstvu, so omenjeni diplomati opravljali dejavnosti, ki niso v skladu z dunajsko konvencijo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, ki pri tem dodaja, da naj bi se ukvarjali z obveščevalnimi dejavnostmi. Ruski diplomati morajo Avstrijo zapustiti najkasneje do 12. aprila.

Številne evropske države so v minulih dneh v okviru usklajenega delovanja izgnale več kot 200 ruskih diplomatov in drugih uslužbencev na veleposlaništvih. Samo Nemčija in Francija sta v ponedeljek napovedali izgon več kot 70 ruskih uradnikov. Pred Avstrijo je v sredo izgon treh ruskih diplomatov napovedala Norveška.

Masaker v Buči: Odvažanje trupel. (Foto: epa)

Povod za to potezo so bila med drugim tudi šokantna razkritja grozodejstev, ki so jih v Ukrajini zagrešile ruske sile, zlasti v kraju Buča severovzhodno od Kijeva, poroča STA.

Izgon ruskih diplomatov po državah je objavljen v spodnji tabeli:

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...