Tudi voditelji Poljske in baltskih držav v Kijev v znak podpore

Datum:

Predsedniki Poljske, Litve, Latvije in Estonije so začeli svoj obisk v ukrajinski prestolnici Kijevu, cilj obiska pa je pokazati svojo “močno podporo” Ukrajini. Omenjeno potovanje je prvi obisk voditeljev držav v ukrajinski prestolnici, odkar je Rusija 24. februarja napadla Ukrajino.

Predsedniki Poljske, Litve, Latvije in Estonije so sporočili, da se odpravljajo v Kijev na srečanje z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, kjer bodo ukrajini in ukrajinskemu ljudstvu izkazali podporo in se pogovorili o podrobnostih podpore.

Podrobnosti potovanja v svojih objavah na družbenih omrežjih niso navedli, vendar so njihovi svetovalci zagotovili, da je za varnost in logistiko poskrbljeno. “Z obiskom v Ukrajini želimo pokazati močno podporo ukrajinskemu ljudstvu, srečali se bomo z dragim prijateljem predsednikom Zelenskim,” je v svoji objavi dejal estonski predsednik Alar Karis. Na potovanju so tudi poljski predsednik Andrzej Duda, Gitanas Nauseda iz Litve in latvijski predsednik Egils Levits.

Na srečanju bodo razpravljali o zagotavljanju pomoči ukrajinski vojski in civilistom ter o preiskavi vojnih zločinov, da bi odgovorne zanje privedli pred sodišče. Četverica se je z obiskom pridružila vse večjemu številu evropskih politikov, ki obiskujejo ukrajinsko prestolnico, potem ko so bile ruske sile v začetku tega meseca s severa države odgnane.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

V Švici se zelo dobro zavedajo pomena finančnega opismenjevanja mladih

Mladi z dopolnjenim 15. letom starosti pridobijo delno poslovno...

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...