“Neodvisna” RTVS je predvajala dokumentarec Patria, ne bo pa Vzporednega mehanizma, zaradi “predvolilnih pravil”?!

Datum:

“Pravkar so me z RTV Slovenija obvestili, da dokumentarnega filma Vzporedni mehanizem globoke države (spodaj je NAPOVEDNIK) ne bodo predvajali jutri, 16. aprila, ker bi to pomenilo kršitev njihovih predvolilnih pravil,” sporoča Jože Biščak z Demokracije.  

Kot je še pojasnil direktor omenjene revije Jože Biščak, “je (v dokumentarcu denimo kot predsednik preiskovalne komisije, ki je preiskovala zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, nastopa Anže Logar, ki je kandidat za poslanca). Dokumentarec bodo naslednji teden predvajale: Nova24TV, Televizija ETV in Planet TV”.

V spodaj priloženem Napovedniku dokumentarnega filma ekonomista Rada Pezdirja in Tomija Cegnarja gledalec izve nekaj osnovnih podatkov o zgodovini nastanka zloglasnega “vzporednega mehanizma”: “Leta 1951 je slovenska partija v Lihtenštajnu skupaj s švicarskimi tihotapci cigaret ustanovila podjetje UDV. Svoje lastništvo v podjetju je prikrila z udbovskimi slamnatimi lastniki.” 

V desetletjih, ki so sledila, je na tem temelju začela razvijati vzporedni mehanizem, ki je postajal vse kompleksnejši in je uspel preživeti padec berlinskega zidu. Vzporedni mehanizem je v tranziciji zgradil omrežja, v bančnem sistemu pa je ustvaril finančno piramido. Ta se je po letu 2008 sesedla in skorajda v brezno potegnila celotno slovensko družbo. Iz te sistemske implozije pa je prilezel najhujši finančni škandal v zgodovini naše države – iranska obveščevalna akcija pranja denarja.

O “nepristranskosti” RTVS. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Piratom na DVK ni uspelo dostaviti dovolj podpisov

Državna volilna komisija DVK je sporočila, da bodo lahko...

Nizozemski evrovizijski predstavnik izključen, potem ko naj bi nadlegoval žensko

Joost Klein, nizozemski predstavnik na tekmovanju za Evrovizijsko popevko,...

Ko “moralna” Klakočarjeva drugim pridiga o morali in etiki

"A to bodo zdaj do onemoglosti iz petnih žil...