Idol mladostnikov postal mizogin, ki je popularnejši od samega Trumpa in Kim Kardashian

Datum:

“Ženske sodijo v hišo, ne smejo voziti in so moška last”, je prepričan Andrew Tate, ki je v nekaj mesecih postal eden najbolj znanih obrazov na svetu. Njegove kontroverzne izjave so ga pripeljale v sam vrh iskanj na Googlu. Medtem ko kot guru prodaja svoje “modrosti” za bolj uspešno življenje, je njegov odnos do žensk vse prej kot sprejemljiv. Tate je bil osumljen tudi trgovine z ljudmi in posilstva, kar pa na poti do slave s pravo medijsko podporo ne igra nobene vloge.

35-letni kickboxer in ikona Tiktoka se je po svoji uspešni športni karieri podal v vode marketinga in to na zelo kontroverzen način, zaradi česar je postal izjemno popularen, hkrati pa tudi tarča mnogih kritik. Njegov odnos do žensk, ki ga niti malo ne skuša “olepšati”, meji na mizogonijo in poniževanje, zato med ženskami ni ravno priljubljen. Bolj pa je zaradi tega priljubljen med najstniki, ki menijo, da se od njega lahko naučijo uspešnega ravnanja ali soočenja z ženskami in z življenjem na sploh. Pri tem je pomembno omeniti, da Tate ni ravno nekdo, ki bi ga starši svojemu otroku predstavili kot idola, glede na to, da ga je Twitter zaradi svojih izjav prepovedal, prav tako pa je osumljen tudi trgovine z ljudmi in posilstva.

Trenutno Andrew Tate služi velike denarje s ponujanjem spletnega usposabljanja ljudem, ki verjamejo, da bodo zaradi njegovega načina razmišljanja postali “pravi moški”, ki “niso sužnji dekadence zahodne civilizacije”. Tate živi v Romuniji, kot razlog za to pa je navedel “pravico do korupcije”, saj se tam vsakega da podkupiti. Medtem ko so ostala njegova načela dokaj vprašljiva, se je zaradi lojalnosti do svojega trenerja Amirja, ki se je v preteklosti v vojni boril proti Srbom, odločil, da v Srbijo nikoli ne pride. Srbija s tem nima težav.

Andrew in njegov brat Tristan, ki je njegova desna roka v poslu, sta sinova ameriškega šahista Emoryja Tata. Od leta 2005 se Tate resno ukvarja s kickboxingom in borilnimi veščinami, istega leta pa je osvojil ISKA (Mednarodna športna karate zveza) prvenstvo v Derbyju in bil uvrščen na 1. mesto v svoji kategoriji v Evropi. V poltežki kategoriji je postal svetovni prvak v verziji ISKA, ko je premagal Jean-Luca Benoita, nato pa je bil še nekajkrat svetovni prvak.

Predstavlja se kot “guru”
Tate je svoje sledilce zapeljal z zgodbo, da pozna način, kako je treba ravnati ženskami, s svojim bratom pa vodita studio, v katerem so zaposlene izključno ženske, obtožujejo ju pa prav tako prodaje lažnih dekliških zgodb zaradi zaslužka. Tate je širši britanski javnosti postal znan po izpadu iz 17. sezone Big Brotherja, in sicer po videu, kako s pasom biča dekle. Po tem se je branil, da je to storil “z njenim soglasjem”. “To je bila igra,” je trdil. Zanj pa je očitno vse igra, saj je med drugim tudi trdil, da so žrtve spolnih napadov tudi same odgovorne za to, kar naenkrat pa je postal vešč tudi v psihologiji, saj zanj depresija ni prava bolezen, čeprav je to dokazano. Da si lahko njegov prijatelj, ne smeš biti “reva”, kar je pojasnil tudi v enem od svojih videov na Tiktoku: “Če želiš biti moj prijatelj, ne smeš biti reva, si imel srčni napad? Pa kaj, vstani, greva na kavo, cigareto, pozneje boš šel v bolnišnico, ne bodi reva”.

https://www.tiktok.com/@tateteacher/video/7097509752258825477

Aprila 2022 je Daily Beast poročal, da je romunska policija preiskala njegov dom zaradi obtožb trgovine z ljudmi in posilstva. Na Tatovem posestvu so našli Romunko in Američanko, preiskava pa še poteka. Medtem ko je angleška policija preiskovala obtožbe o nasilju, je Tate odšel živet v Romunijo. V enem videu pravi, da je to storil, ker bi se lažje izognil obtožbam posilstva. “To je morda 40 % razloga, da sem se preselil sem,” pravi in ​​dodaja: “Nisem posiljevalec, vendar mi je všeč ideja, da delam, kar hočem, kadar hočem, rad imam svobodo.” 35-letnik je med drugim tudi brezsramno potrdil, da se videva z 18- in 19-letnimi dekleti, ker s svojimi besedami zelo lahko prodre v njihove mislih, sam pa je tudi pristaš luksuznega življenja, ki temelji na materializmu, kar je moč videti tudi v njegovih videospotih.

Foto: Instagram

Glavna njegova izjava, ki je dovolj, da spoznate Andrewa Tata, ne da ga spoznate osebno, je, “da ženske sodijo v hišo, ne morejo voziti in so moška last.”

Kljub sovražnemu govoru in poniževanju je na Tiktoku še vedno atrakcija
Tate se na Tiktoku predstavlja kot guru za samopomoč, ki moškim večinoma daje svoj recept za služenje denarja, zapeljevanje deklet in “pobeg iz matrice”. V samo nekaj mesecih je Tate iz popolne neznanosti prišel do naziva ene najbolj znanih in komentiranih osebnosti na svetu. Julija je bil na Googlu bolj iskan kot Donald Trump ali Kim Kardashian. Čeprav se zdi, da številni videoposnetki kršijo Tiktokova pravila proti mizoginiji in lažnim računom, platforma ni storila veliko, da bi omejila širjenje njegovih videoposnetkov ali prepovedala račune, ki jih deli. Namesto tega ga je Tiktok izstrelil v mainstream in mladim uporabnikom celo priporočal njegove videe. Tiktok je zaradi navedenega pod drobnogledom mnogih, ki nasprotujejo delitvi videoposnetkov, ki na kakršenkoli način spodbujajo sovražni govor, rasizem ali katerokoli drugo obliko sovraštva, vendar je Tiktok PR vse zanikal, češ, da imajo sledilci možnost klikniti, kaj želijo videi in česa ne želijo.

Foto: Instagram

V Ljubljani pa so se še dober teden nazaj zbrali superšportniki s svojimi luksuznimi avtomobili, med katerimi ni manjkal tudi sam Andrew Tate, ki se je pripeljal z zvezdo dogodka. Vozi namreč bugattija chiron pur sport, kakršnih je na cestah le šestdeset. Naval na zvezdnika in njegov pregrešno drag avtomobil je bil tolikšen, da je chirona na varno spravil kar v garažo hotela. Vrednost takega avtomobila namreč ocenjujejo kar na 5,5 milijona evrov.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki