[Video] Ena izmed Golobovih “neumnosti” za katero “zapravlja” 211 tisoč Slovencev, ki živijo pod pragom revščine, je hrana

Datum:

“Vredno ogleda. Le kaj bi vam koristilo, če bi vam ostalo več od plače? Res je to rekel. Pred volitvami. Poglejte še enkrat in vam bo jasno, kje smo,” je ob posnetku pogovora z Robertom Golobom komentiral nekdanji premier Janez Janša in spomnil, kako zelo so levi privatizerji oddaljeni od slovenske realnosti. Aktualnemu predsedniku vlade namreč ne pade na pamet, da je ena izmed “neumnosti”, za katero “zapravlja” 211 tisoč Slovencev, ki živijo pod pragom revščine in jih bo nov davčni zakon prav tako udaril po žepu, zgolj prehrana.

Na to, kako daleč od slovenske realnosti so levi privatizerji, je pred kratkim ponazoril tudi Večer Martina Odlazka, v katerem so zapisali “Zdaj, ko nas je inflacija zagrabila za vrat, ne delajmo panike. To vam svetujemo mi, ki smo živeli Markovićevo inflacijo ob razpadanju Jugoslavije, jo po nekem čudežu preživeli, se ob tem celo smejali in se dobro imeli.” Pri tej izjavi so imeli po vsej verjetnosti v mislih knjigo hrvaške avtorice z naslovom “Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali,” vendar pa se marsikdo ni prav nič smejal, da ne govorimo o tem, da mnogi komunizma  tudi niso preživeli.

“To je moje osebno mnenje, ampak zares ne potrebujemo nižjih davkov,” je pred volitvami zatrdil Robert Golob, ki je ob tem tudi povedal, d mu več denarja na računu ne bi prav nič koristilo – razen da bi zapravljal za večje neumnosti. “Upravičeno se lahko vprašamo kdo je večji fenomen, kandidat za predsednika vlade, ki da takšno izjavo ali tisti, ki so ga potem izvolili,” se glasi eden izmed komentarjev na družabnem omrežju, čeprav so nekateri tudi mnenja, da je Golob mož beseda: “Je pa držal obljubo – takoj zvišal davke. To je povedal da se bo zgodilo in ljudje so vseeno glasovali za njega. Da bi kaj takšnega rekli vi g. Janša, bi bil državni udar z množičnimi protesti. Tako dobro deluje medijska propaganda levega pola.

“Če vlada Janeza Janše ne bi znižala davka, bi se to še bolj poznalo na žepih najemojemalcev,” je Inštitutu 8. marec pojasnil ekonomist dr. Anže Burger, ki je tudi povedal, da če se davek poviša, se bo vsaj del tega davka prelil v končne najemnine, torej na potrošnike. V inštitutu Nike Kovač so namreč zmotno zatrdili, da “cene najemnin niso prav nič nižje, čeprav je Janševa vlada marca z davčno reformo davek, ki ga na prejeto najemnino plačujejo lastniki, znižala z 27,5 odstotka na 15 odstotkov, s čimer je še več dala tistim, ki imajo največ.”

Anže Burger je tudi mnenja, da gre pri Golobovi davčni reformi v resnici za antireformo: “Nov predlog davčne zakonodaje gre v napačno smer. Prejšnja ureditev je bila bolj primerna, saj je zmanjševala davčne obremenitve dela, zlasti bolj produktivnega dela, kjer imamo težave v Sloveniji težave s konkurenčnostjo. Nikakor ne uspemo postati atraktivna lokacija za delovna mesta z višjo dodano vrednostjo, višjimi plačami, ker smo, kar se tiče davčne obremenitve, predragi. Ta antireforma, ki je zdaj v proceduri je korak v napačno smer, je vsekakor slaba za dolgoročni razvoj Slovenije,” je pojasnil profesor.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Človek, ki se je zažgal med Trumpovim sojenjem, umrl

Moški, ki se je v petek zažgal pred sodiščem,...

Kitajska kopiči moč v strukturah Organizacije združenih narodov

Preteklo sredo so na zaslišanju na ameriškem kongresu varnostni...

Prodaja električnih vozil v Evropi upada

Kljub naporom globalistov, da do leta 2035 prepovedo prodajo...

Pričetek dobrodelne akcije “Pomagajmo preživeti in živeti”

Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci predstavila začetek...