Spopad znotraj nežnejšega spola: Ali imajo lepotice dejansko več priložnosti v življenju?

Datum:

Lepim ljudem naj bi bilo v življenju marsikaj prihranjeno, saj naj bi bili v družbi deležni marsikaterega privilegija. Zdi se, da temu prikimava tudi znanost. A sedaj so se oglasile lepe ženske, ki zahtevajo, da slišimo tudi njihovo plat medalje. Pravijo, da ima lepota tudi negativne plati. Med drugim je težko najti pravo ljubezen, številne pa se pogosto počutijo nadlegovane. 

Lepi ljudje naj bi nad tistimi “manj lepimi” uživali vsaj deset privilegijev. Po znanstvenih študijah naj bi bili pametnejši, samozavestnejši,  uspešnejši pri iskanju partnerjev in služb, družbe s privlačnimi direktorji naj bi beležile višje zaslužke, imeli prednost v politiki, tujci naj bi za njih domnevali, da živijo srečnejše in bolj zdravo življenje ter da so bolj resnicoljubni. Celo dojenčki naj bi jih imeli raje, piše Insider.

Daily Mail pa sedaj poroča, da se je v Angliji vnela ostra debata okoli t. i. lepotnega privilegija. Na spletu jo je sprožila neka ženska, ki se je potožila svoji nadpovprečno lepi prijateljici, da si želi resne zveze, prijateljica pa ji je svetovala, naj gre v kak bar, kjer jo bo zagotovo ogovoril kak moški – kot ogovorijo njo. “Mislim, da sem jo nenamenoma spravila v neugoden položaj, saj je v tistem trenutku utihnila.” Obe prijateljici sta se namreč zavedali, da se manj lepi komaj kdaj zgodi, da bi jo kak moški ogovoril. Še nikoli pa je niso moški obletavali kot njene bolj privlačne prijateljice.

Ali imajo lepi ljudje dejansko več priložnosti?
Na to objavo se je vsula množica različnih komentarjev, večina je v svojih razmislekih razočarano Angležinjo podpiralo, vse dokler se niso v debato vključila “lepa dekleta”, ki so zapisala, da je prav lepota lahko vzrok za marsikatero težavo v življenju. Neko dekle je zaradi svojega videza velikokrat v zadregi, ko jo hvalijo partnerji njenih prijateljic. “Počutila sem se zelo neprijetno, ko mi je nek moški skušal razložiti, da bi morala biti fotomodel in ne v službi, ki jo opravljan sedaj, ter da nima veze, kar bom dosegla v življenju, ker bo moja lepota nekaj, kar bo vedno tisto, kar bo na meni najbolj presunljivo,” je zapisala neka ženska.

Številne lepotice zaradi svojega videza težko najdejo pravo ljubezen. (Vir: Pixabay)

Z vsem tem se soočajo lepotice
Spet druga pa je sistematično naštela vse težave, na katere naletijo lepe ženske. Lepota je po njeno primarni vzrok, zakaj številne lepotice v življenju težko najdejo srečo. Pogosto se jim namreč približajo serijski osvajalci ženskih src, ki si zgolj želijo trofejno žensko, s katero se bodo lahko razkazovali pred prijatelji, s tem pa na obrobje potisnejo manj privlačne moške, ki bi lahko bili boljši partnerji. Dalje, lepa dekleta pogosto zaradi svoje estetske prednosti ne razvijejo talentov, ki bi jih morala razviti, da bi se kasneje v življenju, ko lepota mine, lahko znašle. Ljudje pa lepotice pogosto jemljejo manj resno, kar pa je najhuje, njihovo lepoto jim nemalokrat zamerijo druge ženske, ki jim zavidajo število priložnosti, ki so jih lepotice deležne.

Medtem ko spopad med bolj in manj privlačnimi ženskami še ni ponehal, so verjetno najmodrejši komentarji tisti, ki jih prepoznavajo stare ljudske modrosti. Številni so pravilno ugotovili, da se nikoli ne moremo povsem poistovetiti z drugimi ljudmi in da zato zelo težko razumemo, kakšna je njihova življenjska izkušnja. Nekdo je morda lahko lep, a ima zato težave na drugih področjih. Tudi lepota je pogosto relativna. Pregovor pravi, da imajo vsake oči svojega malarja, kar pa so sedaj očitno ugotovili tudi angleški spletni komentatorji.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] SDS vlaga referendum o zaupanju v vlado: “Happy end za državljane”

Danes je poslanska skupina SDS v Državnem zboru predlagala...

[Video] V Budimpešti največje srečanje konservativcev – udeležuje se ga tudi Janša

Madžarski Center za temeljne pravice (Alapjogokért Központ; AK), danes...

Poljaki bi imeli jedrsko orožje?

Poljski politični vrh razmišlja o priključitvi države programu Zavezništva...