General napoveduje vojno s Kitajsko do 2025

Datum:

“Upam, da se motim. Moj občutek mi pravi, da se bom boril leta 2025,” je dejal general Mike Minihan v memorandumu, ki ga je poslal svojim častnikom, piše Daily Wire. General letalskih sil s štirimi zvezdicami Mike Minihan je v petek poslal dopis, v katerem je svoje častnike opozoril, da na obzorju vidi vojno s Kitajsko – in to v manj kot v dveh letih.

General letalskih sil s štirimi zvezdicami je v petek poslal dopis svojim častnikom, v katerem napoveduje, da bodo ZDA čez dve leti v vojni s Kitajsko. Naročil jim je, naj se pripravijo na najhuje. V sporočilu, poslanem v petek, je general Mike Minihan, vodja poveljstva za zračno mobilnost, dejal: “Upam, da se motim, vendar mi občutek pravi, da se bom boril leta 2025.”

Minihan, ki je po poročanju NBC obvestilo menda poslal vsem poveljnikom s področja zračne mobilnosti in drugim operativnim poveljnikom zračnih sil, je zadolžen za približno 50.000 pripadnikov in 500 letal v poveljstvu zračne mobilnosti. Razlog za njegovo napoved v memorandumu je ta, da bodo ZDA in Tajvan v letu 2024 zaradi volitev “raztresene”, kitajski predsednik Xi Jinping pa bo imel priložnost ukrepati glede Tajvana. Leto 2024 je namreč čas volitev tako na Tajvanu kot v ZDA, kar bi lahko kitajski predsednik Jinping izkoristil sebi v prid do leta 2025.

General letalskih sil Mike Minihan napoveduje vojno s Kitajsko leta 2025. (Foto: Twitter)

Minihan je ukazal svojim častnikom, naj pripravijo načrt za pripravo na morebitno vojno s Kitajsko. Naročil jim je, naj mu poročajo o svojih načrtih – in vseh prizadevanjih, ki so jih morda že naredili – najpozneje do 28. februarja. Sam je v memorandumu že določil svoje cilje za pripravo integrirane in okretne manevrske ekipe združenih sil, pripravljene na boj in zmago znotraj prve otoške verige. V nadaljevanju je razložil, kaj bi morali početi v prihodnjih mesecih začenši s februarjem: “Izstrelite naboj v 7-metrsko tarčo z zavestjo, da je smrtnost brez kesanja najpomembnejša. Ciljaj v glavo.” Svojemu osebju je prav tako naročil, naj pretehtajo svoje osebne zadeve in sporočijo svojo pripravljenost.

Potem ko je NBC News objavil vsebino dopisa, je ministrstvo za obrambo izdalo izjavo, v kateri njegovega mnenja ne delijo ministrstva na Kitajskem, medtem ko se je Pentagon od te ideje distanciral.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...