Slovenija senzacionalno premagala evropske prvake iz Španije

Datum:

Slovenska futsal reprezentanca je včeraj v dvorani Tabor v Mariboru na prvi tekmi presenetila in ugnala evropske prvake iz Španije. Prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo je z zadetkom odločil Alen Fetić.

Naši so z borbeno in srčno igro – za kar so bili na koncu nagrajeni tudi z velikim skalpom – navdušili vse zbrane v dvorani Tabor. Vendar je to zgolj prvi korak Slovenije proti svetovnemu prvenstvu, saj 12. aprila sledi še povratna tekma kvalifikacij v Melilli.

Odličen prvi polčas, v drugem Damir Puškar zaklenil vrata
2.000 gledalcev je v prvem polčasu videlo predvsem dokaj zadržano igro Španije, ki je pred nekaj meseci slavila na evropskem prvenstvu v Srbiji. V prvem delu je Slovenija sprožila celo več strelov proti gostujočim vratom (5 : 3). V zadnjih minutah prvega polčasa se jim je obrestovala požrtvovalna in konkurenčna igra. V 19. minuti je Alen Fetić izvajal prosti strel in z izjemnim strelom tudi s pomočjo prečke svoje soigralce popeljal do presenetljivega vodstva. Strelec edinega zadetka Fetić zaradi kartonov na žalost ne bo mogel pomagati svojim soigralcem na povratni tekmi. V drugem polčasu je bilo pričakovati popolno ofenzivo Španije, kar je pomenilo tudi veliko dela za našega vratarja Damirja Puškarja, ki je z izjemnimi obrambami nasprotnike spravljal v obup. V 36. minuti ga je rešila tudi vratnica, na koncu pa je zbral 19 obramb. Varovanci Andreja Dobovičnika so imeli v zaključku celo priložnost za drugi zadetek, a Kristjan Čujec ni izkoristil priložnosti. Minimalna zmaga z 1 : 0 pušča Sloveniji pred povratno tekmo odprte vse možnosti.

G.V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...

DVK do sedaj prejela osem list kandidatov

Državna volilna komisija je na današnji seji sprejela odločbe...