Letališče v Hamburgu blokirano: Oborožen moški zadržuje hčer

Datum:

Letališče v nemškem Hamburgu je od sobote blokirano. Oče, državljan Turčije, oborožen v avtomobilu zadržuje hčerko, v ozadju pa naj bi bil spor glede skrbništva, žena osumljenca je namreč prijavila ugrabitev otroka. Vsi leti so odpovedani.

Policisti se pogajajo z voznikom avtomobila, ki je okrog 20. ure prebil varnostno ogrado in zapeljal na območje, kjer so običajno parkirana letala. Policija je v izjavi sporočila, da je “v ozadju operacije spor glede skrbništva”. Osumljenec je po njihovih navedbah dvakrat z orožjem ustrelil v zrak in iz vozila odvrgel goreče steklenice.

V jutranjih urah so potrdili, da se operacija nadaljuje, zračni promet pa do nadaljnjega ostaja ustavljen. Policija kot dober znak ocenjuje dejstvo, da se oče že tako dolgo pogaja z njihovo ekipo policistov in psihologov. Računajo na dogovor. Po poročanju časnika Bild je v incident vpleten 35-letni moški s turškim državljanstvom, otrok pa naj bi bila štiriletna deklica. V soboto zvečer so preusmerili 17 letov, ki naj bi pristali na letališču v Hamburgu. Danes je predviden pristanek še 286 letov s skupno okrog 34.500 potniki.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Piratom na DVK ni uspelo dostaviti dovolj podpisov

Državna volilna komisija DVK je sporočila, da bodo lahko...

Nizozemski evrovizijski predstavnik izključen, potem ko naj bi nadlegoval žensko

Joost Klein, nizozemski predstavnik na tekmovanju za Evrovizijsko popevko,...

Ko “moralna” Klakočarjeva drugim pridiga o morali in etiki

"A to bodo zdaj do onemoglosti iz petnih žil...