[VIDEO] Migranti v Slovenijo čez Kolpo prihajajo kar na kosih stiropora

Datum:

Občani hrvaškega obmejnega naselja Ladešići v občini Neretvić pri Karlovcu so posneli, kako migranti poskušajo priti čez naraslo Kolpo v Slovenijo na splavih, narejenih kar iz stiropora.

Ladešići so sicer eno od naselij, ki je na hrvaški strani Kolpe na migrantski poti, ki vodi v našo državo. Prebivalci tega naselja so za hrvaški radio Mrežnica dejali, da ilegalci prihajajo v njihovo naselje s pomočjo tihotapcev, ki jih pripeljejo do tja in jim dajejo stiropor, s pomočjo katerega naj bi prišli čez Kolpo.

Kot poroča hrvaški novičarski portal index.hr, so na posnetkih trije migranti, ki v zimskih jaknah hodijo proti Kolpi, v rokah pa nosijo kose stiropora. Na enem izmed posnetkov lahko vidimo migranta, ki v spodnjicah na kosu stiropora “plava” čez Kolpo, medtem ko je drugi migrant iz skupine že na slovenski strani in se oblači v suha oblačila.

Od začetka migrantske krize se je že več migrantov utopilo v Kolpi. Po zahodnobalkanski poti je v Slovenijo samo letos do konca septembra prišlo že več kot 44.000 nezakonitih migrantov.

A. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Razmisleki o prihodnosti Evropske unije

Včerajšnja slavnostna seja odbora za evropske zadeve je postregla...

Slovensko gospodarstvo v resnih težavah: Padec obsega storitev največji v EU

Ekonomija deluje v večletnih ciklih. Politiki, ki trdijo, da...

Avstrija: vladajoča Ljudska stranka bi za migrante uvedla DNK teste

Avstrijska vladajoča Ljudska stranka želi uvesti DNK teste, da...

Zakaj Italija ne zaupa v verodostojnost delovanja Slovenije

"Mi ne govorimo o legalnih migracijah, govorimo o ilegalnih...