Novo razkritje: Napadalec iz Prage v pismu priznal še umor dojenčka in njegovega očeta

Datum:

Moški, ki je prejšnji teden v Pragi ustrelil 14 ljudi in ranil še 25, nato pa je storil samomor, je v pismu priznal, da je umoril moškega, ki se je v gozdu na obrobju Prage sprehajal z dojenčkom, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v sredo sporočil tiskovni predstavnik češke policije.

Kot je pojasnil za češki spletni portal Novinky, so pismo, v katerem je priznal dvojni umor brez motiva, našli med preiskavo hiše v Hostounu zahodno od Prage, kjer je napadalec živel s svojim očetom. “Trenutno ne moremo objaviti preostale vsebine pisma,” je dodal. Po njegovih besedah bi to lahko ogrozilo preiskavo napada in zbiranje dokazov.

Image
24-letni napadalec David Kozak.

Balistični dokazi iz strelnega orožja, ki so ga našli v hiši, so že prej nakazovali, da bi bil študent lahko odgovoren tudi za ta umor v gozdu na obrobju Prage. Zločin je češko družbo pretresel že pred streljanjem v Pragi pred tednom dni.

Glede na dokaze, s katerimi trenutno razpolaga policija, je 24-letni študent umoril tudi svojega očeta neposredno pred strelskim napadom iz glavne stavbe filozofske fakultete Karlove univerze v Pragi, v katerem je ubil 14 ljudi, 25 pa jih je ranil. Po napadu je sodil še sebi, poroča STA.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Večni poraženci proti Hrvaški – leve vlade so popolnoma zavozile

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...

Nizozemko z duševnimi težavami kmalu čaka smrtonosni koktelj

28-letna Zoraya ter Beek bo kmalu podlegla smrtonosnemu "koktajlu"...

Ušli so smrti

V dokumentarnem filmu "3450 – Bratomor v Jami pod...