Vrtec Cirkovce izvaja eko projekt z osredotočenjem na zdravo in odgovorno prehranjevanje

Datum:

V Vrtcu Cirkovce so se odločili za inovativen pristop k učenju o zdravi in odgovorni prehrani preko celega leta. Z različnimi aktivnostmi, prilagojenimi za vsako starostno skupino, so otroci skupaj z vzgojiteljicami raziskovali svet ekološke prehrane.

V novembru, med tednom zdrave prehrane, so v skupini Lunice otroci pripravljali sadne smoothije iz bio sadja. Pri tem so spoznavali različne vrste sadja in uživali v opazovanju procesa mešanja v mešalniku. V skupini Zvezdice so se otroci lotili priprave čaja iz domačih zelišč in kamilic, pri čemer so aktivno sodelovali od izbire zelišč do kuhanja.

Starejši otroci v skupini Mavrice so se preizkusili v peki kruha iz pirine bio moke. Skozi celoten proces peke so se naučili o sestavinah in tehnikah peke, pri čemer so vsi aktivno sodelovali. V skupini Kometi pa so otroci pripravljali rolado iz bio bučnih semen, kjer so se učili o tehtanju sestavin, pripravi testa in higieni v peki.

Ta projekt ne le spodbuja zdravo prehranjevanje, temveč tudi krepi praktične veščine in zavedanje o pomembnosti ekoloških živil. Otroci so k projektu pristopili z velikim zanimanjem in navdušenjem, kar kaže na uspešnost programa.

Spodnje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...