Devet sesutih ruskih letal – je bilo na delu novo skrivno orožje?

Datum:

Rusija je v zadnjih dneh doživela hude izgube na področju bojnega letalstva, v zadnjih dneh skupno kar devet. Prav tako je odjeknila novica, da je v Moskvi zagorela tovarna, ki izdeluje bojna letala Suhoj. 

Ruske bojne letalske zmogljivosti so bile v zadnjih dneh močno okrnjene, saj je Rusija skupno izgubila kar devet bojnih letal. Nazadnje je Rusija izgubila letalo Suhoj Su-34, posnetki razbitin letala so že zaokrožili po spletu. Nov poraz ruskih letalskih sil se je pripetil v okrožju Heničesk v ukrajinski regiji Herson. Bojno letalo naj bi sicer strmoglavilo v petek malo po 22. uri, potem ko je na ukrajinska mesta izstrelilo rakete, poroča Newsweek.

Prav tako je zagorela tovarna v Moskvi, ki proizvaja bojna letala Suhoj. V soboto naj bi gorela skladišča Suhoja v moskovskem okrožju Begovoj. Gre za podjetje, ki se ukvarja z razvojem, proizvodnjo, trženjem, usposabljanjem letalskega osebja in poprodajnimi storitvami bojnih in civilnih letal znamk “Su” (Sukhoi) in “Be” (Beriev).

Dan prej so ukrajinske obrambne sile sporočile, da so v bližini Azovskega morja sestrelile rusko letalo za radarsko zaznavanje dolgega dosega A-50U s pomočjo sovjetskega protiletalskega sistema S-200.

Še vedno pa ni povsem jasno, ali je razlog za tolikšno število sestreljenih ruskih letal kakšno novo visokotehnološko orožje, za katerega javnost ne ve, da je prispelo v Ukrajino.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Piratom na DVK ni uspelo dostaviti dovolj podpisov

Državna volilna komisija DVK je sporočila, da bodo lahko...

Nizozemski evrovizijski predstavnik izključen, potem ko naj bi nadlegoval žensko

Joost Klein, nizozemski predstavnik na tekmovanju za Evrovizijsko popevko,...

Ko “moralna” Klakočarjeva drugim pridiga o morali in etiki

"A to bodo zdaj do onemoglosti iz petnih žil...