Devet sesutih ruskih letal – je bilo na delu novo skrivno orožje?

Datum:

Rusija je v zadnjih dneh doživela hude izgube na področju bojnega letalstva, v zadnjih dneh skupno kar devet. Prav tako je odjeknila novica, da je v Moskvi zagorela tovarna, ki izdeluje bojna letala Suhoj. 

Ruske bojne letalske zmogljivosti so bile v zadnjih dneh močno okrnjene, saj je Rusija skupno izgubila kar devet bojnih letal. Nazadnje je Rusija izgubila letalo Suhoj Su-34, posnetki razbitin letala so že zaokrožili po spletu. Nov poraz ruskih letalskih sil se je pripetil v okrožju Heničesk v ukrajinski regiji Herson. Bojno letalo naj bi sicer strmoglavilo v petek malo po 22. uri, potem ko je na ukrajinska mesta izstrelilo rakete, poroča Newsweek.

Prav tako je zagorela tovarna v Moskvi, ki proizvaja bojna letala Suhoj. V soboto naj bi gorela skladišča Suhoja v moskovskem okrožju Begovoj. Gre za podjetje, ki se ukvarja z razvojem, proizvodnjo, trženjem, usposabljanjem letalskega osebja in poprodajnimi storitvami bojnih in civilnih letal znamk “Su” (Sukhoi) in “Be” (Beriev).

Dan prej so ukrajinske obrambne sile sporočile, da so v bližini Azovskega morja sestrelile rusko letalo za radarsko zaznavanje dolgega dosega A-50U s pomočjo sovjetskega protiletalskega sistema S-200.

Še vedno pa ni povsem jasno, ali je razlog za tolikšno število sestreljenih ruskih letal kakšno novo visokotehnološko orožje, za katerega javnost ne ve, da je prispelo v Ukrajino.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...