[Video] Grims: Vlada ljudem ne sme vsiljevati migrantov!

Datum:

Poslanec Branko Grims je na novinarski konferenci predstavil predlog dopolnitve zakona o lokalni samoupravi. V poslanski skupini SDS predlagajo, da naj ima lokalna skupnost ključno odločevalsko pravico o naselitvi ilegalnih migrantov v njihovo občino.

Poslanec Branko Grims je na današnji novinarski konferenci poslanske skupine SDS predstavil predlog dopolnitve zakona o lokalni samoupravi. “Vsi dobro veste, da je zadnje dni celotno dogajanje v Sloveniji obarvano s problematiko ilegalnih migracij,” je ob začetku novinarske konference dejal Grims. “Zaradi popolnoma zgrešene politike vlade, ki je v enem letu in pol svojega obstoja prek meje spustila več kot 100 tisoč ilegalnih migrantov,” je še dodal poslanec.

Opozoril je, da se je situacija na varnostnem področju v Ljubljani in še v nekaterih drugih krajih, kjer so bili do zdaj azilni domovi, očitno zaostrila in postajala vse bolj nevzdržna, česar niti s pomočjo medijev in policije ne morejo več prikrivati.

 

Zato ob vsem tem v SDS predlagajo dopolnitev zakon o lokalni samoupravi. Predlagajo člen, ki se glasi: Občinski svet mora zaradi preprečevanja varnostnega tveganja dati soglasje v zadevah, ki so vezane na nastanitev migrantov na območju občine.

Na koncu novinarske konference je poslanec Grims še opozoril, da imajo mnoge občine, v katerih vlada želi vzpostaviti migrantske centre, po nekaj tisoč prebivalcev. Že nekaj sto naseljenih migrantov bi pomenilo popolno preobrazbo tega kraja, posledično pa konflikte.

T. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...

DVK do sedaj prejela osem list kandidatov

Državna volilna komisija je na današnji seji sprejela odločbe...