Marjan Podobnik: “Zidanška sem samo malce pobožal”

24
Foto: Nova24TV

“Pobožal sem ga in mu dejal: ‘Daj, Marko, daj, Marko, no.'” Tako je Marjan Podobnik pojasnil fizični obračun – ki ga po njegovih besedah ni bilo – med njim in predsednikom SLS Markom Zidanškom. Pred sejo glavnega odbora SLS je pojasnil, kaj je vodilo do nesporazuma med njima, odzval pa se je tudi na nedavni neuspeli naskok Petra Vriska na vrh Kmetijsko gozdarske zbornice. 

Podobnik je dejal, da je res prišlo do hudega obračuna, a le verbalnega. Z Zidanškom sta se namreč sporekla na srečanju podmladka SLS, kjer naj bi se Podobnik od obiskovalcev prireditve hotel samo posloviti , pri tem pa so se na njega vsule obtožbe, da je prav on kriv za nazadovanje SLS v zadnjih 15 letih. “Če je bila ta gestikulacija zanj taka, da se je čutil prizadetega in je ni vzel kot neko kolegialno gesto po zelo ostrem pogovoru, se mu zanjo pač opravičujem,” je povedal Podobnik in dodal, da je Zidanšku predlagal, da še pred sejo zgladita morebitna nesoglasja, vendar naj bi ta to zavrnil.

Podobnik je tudi komentiral neuspeh Petra Vriska, ki mu ni uspelo postati predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice – Vrisk je sicer pred kratkim izrazil bizarno željo, da bi postal kmečki stric iz ozadja. “Potrebno je vedeti, da je bila lista Petra Vriska povabljena k sodelovanju, kajti ambicija pomladnih strank je bila, da poveže vse, ki so bili izvoljeni v svet Kmetijsko gozdarske zbornice, da bi enotno šli naprej in iskali rešitve v teh zahtevnih razmerah za slovenskega kmeta in podeželje. Žal se lista Petra Vriska za to ni odločila, verjamem pa, da bo možno sodelovanje v prihodnje,” je povedal Podobnik.

Vrisk naj bi v preteklosti deloval nedemokratično
Podobnik je v krajšem pogovoru še povedal, da je Vrisk zelo pomemben človek v slovenskem kmetijstvu, vendar da pa je v preteklosti kopičil pozicije in deloval na način, ki nima veliko skupnega z demokratičnimi normami, to pa je sedaj postalo preveč obremenjujoče.

Žiga Korsika