Afganistanski migrant sodeloval v skupinskem posilstvu in umoril avstrijsko deklico, nato pa zaprosil za azil v Veliki Britaniji

Datum:

Afganistanskemu ilegalnemu migrantu je uspelo pobegniti iz Avstrije, kjer so skupaj s še trojico pobratimov skupinsko posilili, nato pa ubili 13-letno deklico. Posiljevalec in morilec je uspel priti v Veliko Britanijo pod pretvezo, da je begunec.

23-letni afganistanski ilegalni migrant Raculi Zubaidullah je obtožen, da je 26. junija 2021 skupaj s še tremi osumljenci skupinsko posilil in ubil 13-letno Leonie Walner. Afganistanec je iz Avstrije pobegnil v Veliko Britanijo, kjer se je pretvarjal, da je begunec, in bival v hotelu za migrante v Londonu.

Zubaidullah se je moral 6. januarja 2022 pojaviti pred britanskim izročitvenim sodiščem, po prebrani obtožnici pa mu grozi izročitev Avstriji. Obtožen je posilstva in hudih spolnih zlorab osebe, mlajše od 14 let. Po trditvah tožilca Jonathana Swaina naj bi ravno Zubaidullah ubil 13-letno Walnerjevo. “Zgrabil jo je in jo davil, dokler ni mogla dihati in se je zadušila, zaradi česar je na koncu umrla,” je opisoval Swain. Sodnik Michael Snow naj bi presodil, ali bo Zubaidullah deportiran nazaj v Avstrijo 12. januarja 2022.

V državi navkljub zavrnjeni prošnji za azil od leta 2017

Na deklico naj bi dvojica afganistanskih migrantov naletela ob Donavi in jo zvabila v stanovanje v Donaustadtu na Dunaju. Zubaidullah je  po poročanju Breitbarta skupaj s svojimi sonarodnjaki ubogo deklico silil, da je pogoltnila enajst tablet ekstazija, nakar so jo skupinsko posilili, na koncu pa zadavili, njeno truplo pa zavili v preprogo in jo odvrgli pod drevo slabih sto metrov stran od Zubaidullahovega stanovanja.

Protestni shodi v podporo naseljevanju ilegalnih migrantov na Dunaju leta 2016. (Foto: EPA)

Avstrijska policija je prijela tri od afganistanskih posiljevalcev, potem ko so se prijatelju hvalili o “divjem seksu”, ki so ga imeli z deklico. Prijatelj jih je nemudoma prijavil policiji. Zubaidullah je medtem pobral šila in kopita ter zahvaljujoč schengenskemu območju pobegnil v Francijo.

Zatem se je vkrcal na tihotapski čoln in prispel v Dover, kjer je igral na zlizano begunsko karto in zaprosil za azil pod lažnim imenom. Britanske oblasti so nasedle in ga nastanile v hotel v vzhodnem delu Londona. Račun so seveda krili davkoplačevalci. Britanske oblasti so ga na podlagi namigov avstrijske policije aretirale julija 2020. Zubaidullah je bil v preteklosti že na sodišču zaradi fizičnega napada in preprodaje mamil. Vse to se je zgodilo že po zavrnjeni prošnji za azil v Avstriji. Enako so bile zavrnjene tudi prošnje za azil še treh od štirih drugih posiljevalcev, nekaterim so bile prošnje za azil zavrnjene že leta 2017, a ker so se na odločitev pritožili, jih niso nikoli izgnali v Afganistan.

Feministke stopile v bran posiljevalski migrantski tolpi

Izkazale so se tudi feministke v Avstriji, ki so zaradi poročanja o nagnusnem zločinu vdrle v prostore spletnega portala OE24 in napadle zaposlene, ker naj bi bilo njihovo poročanje o zločinu “rasistično”. Spletni portal OE24 je namreč razkril poreklo posiljevalcev 12-letne deklice, skupina Alerta Feminista pa se je postavila na stran posiljevalcev in morilcev. Enako so bile zavrnjene tudi prošnje za azil še treh od štirih drugih posiljevalcev.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...