Agresivna pripadnica Antife postala objekt spora med Madžarsko in Italijo

Datum:

Potem ko je italijanska vlada kritizirala ravnanje z nasilno napadalko Antife, ki je lani sodelovala pri brutalnem napadu na nedolžne madžarske civiliste, je madžarska vlada objavila fotografije, ki prikazujejo hude poškodbe žrtev, policija pa je organizirala novinarsko konferenco v celici zločinke in dokazala, da so z njo ravnali po pravilih.

Madžarske oblasti obtožujejo 39-letno Ilario Salis, da je sodelovala pri napadih, zdaj pa ji grozi potencialna 11-letna zaporna kazen, je poročal Remix News. Trenutno ji sodijo zaradi treh obtožb poskusa napada in povzročitve telesnih poškodb v hudodelski združbi, dveh obtožb sostorilstva in enega sostorilstva. Salisova je na sodišče prišla z nasmehom na obrazu, kar nakazuje, da zločinov ne obžaluje.

Med novinarskim brifingom je madžarski minister v vladi Gergely Gulyás pokazal fotografije nedolžnih žrtev napadov skrajne levičarke Ilarie Salis, da bi ponazoril njihovo brutalnost. Opozoril je, da je verodostojnost osumljene Italijanke zelo vprašljiva, saj je v postopku dokazano lagala o svoji izobrazbi, zakonskem stanu in osebnih odnosih.

Foto: X

“Ilaria Salis in pripadniki nemške Antife so brutalno pretepli devet ljudi, od tega so bili štirje hudo poškodovani. Drznila si je trditi, da so ji v zaporu kršene človekove pravice. Z velikim nasmehom na obrazu je prišla v sodno dvorano – čeprav trdi, da je nedolžna in da so jo v zaporu maltretirali … Osebje zapora je danes v njeni celici organiziralo tiskovno konferenco, na kateri so novinarje seznanili z razmerami v celici: TV, internet, telefon, lastna kopalnica,” je na družbenem omrežju X zapisal politični analitik András László, ki je objavil fotografije nasmejane zločinke in fotografijo izmaličene žrtve napada.

Madžarska policija je organizirala celo novinarsko konferenco v celici italijanske članice Antife, da bi dokazala, da njeni življenjski pogoji niso niti približno podobni temu, kar je opisovala ona in nad čimer se je pritoževala. V zaporu je bila Ilaria Salis še posebej kritična do življenjskih razmer in pomanjkanja stikov, italijanski zunanji minister in premier pa sta njene razmere kritizirala. Gulyás je dejal, da sta Italijanko med oktobrom 2023 in januarjem 2024 sedemkrat v petih dneh obiskala njena ožja družina in njen odvetnik, dvakrat pa konzularni uradnik.

Videoposnetek incidenta je lani postal viralen in prikazuje množico razbojnikov Antife, ki pretepajo moškega, ki je bil na poti v službo. Bil je ena od številnih žrtev, ki so dobile hude poškodbe vključno z zlomi, zlomljenimi kostmi in številnimi šivi.

Foto: X

Spet govorimo o tistih, ki so iz ozadja zagrešili množično brutalno nasilje nad nedolžnimi madžarskimi in nemadžarskimi državljani in so zato pripotovali sem,” je na novinarski konferenci dejal Gulyás. Poudaril je, da so v konkretnem primeru pogoji pridržanja Italijanke ustrezali predpisom Evropske unije in Madžarske glede zdravstvene oskrbe in higienskih razmer.

Od marca lani do januarja letos je opravila 323 telefonskih klicev in v tem obdobju smela opraviti celo 13 videoklicev, od tega jih je 10 opravila,” je povedal minister. O resnosti storjenega kaznivega dejanja govori dejstvo, da je tožilec na sojenju, na katerem je mogoče kazenski postopek zaključiti, če obtoženec prizna, predlagal 11 let zapora, je poudaril. Gulyás je dodal, da to pomeni, da bo tožilstvo z nepriznanjem krivde in nadaljevanjem postopka zahtevalo daljšo kazen.

Nemški član tolpe Hammer je bil pred kratkim na Madžarskem obsojen za iste napade v Budimpešti in bo služil triletno kazen. Sodijo še enemu Nemcu, ki mu grozi do tri leta in pol zapora.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Od ponedeljka se na Bledu obetajo zastoji

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od tega ponedeljka do...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Široko zaprte oči ob Golobu in Vukovićevi

“Štejem, da ti v celoti stojiš za tem in...

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...