Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Datum:

Študentski “revolucionarji” v ZDA so jih začeli dobivati po grbi. Prestopili so mejo in trčili ob močan judovski lobi. Vodstva univerz se poniglavo ograjujejo od pošasti, ki so jo ustvarili sami. Ameriška desnica skuša izkoristiti priložnost in  univerze očistiti levičarskega radikalizma.

                   

Zgodilo se je, kar smo na naših spletnih straneh že napovedali − aktivistični norci, ki v zadnjih tednih razsajajo po kampusih ameriških univerz ali jih celo zasedajo, so jih začeli dobivati po grbi. To jih je presenetilo, saj v zaslepljenosti in občutku večvrednosti ter nedotakljivosti niso spoznali, da so prestopili mejo.

Naj spomnimo – aktivistični profesorji so v zadnjih desetletjih s svojo progresivno politiko univerze iz središč znanja spreminjali v konformistične kasarne. “Moteče” kolege so sistematično izrinili z univerz, s pomočjo medijev so disciplinirali vodstva univerz in izvajali pritisk na upravne odbore ter nadzorne svete. Aktivisti v študentskih svetih so pritiskali na konservativne študente, dokler jih niso prisilili k odhodu ali pa jih zlomili, da so se pridružili čredi. Ameriške univerze so postale valilnice norih progresivnih idej, od koder izhajajo “prebujenske” norosti, ki se prek medijev širijo po vsem svetu. V navezavi na to izvajajo “raziskave”, ki upravičujejo nore leve liberalne agende in jih prekrivajo s plaščem “strokovnosti”. Večino nasilnih demonstracij in izgredov so v zadnjih letih dirigirali z ameriških univerz.

Norci so prevzeli norišnico

Tako so denimo prav študentje leta 2020 vodili “poletje ljubezni”, ko so gorele zgradbe v ameriških mestih in jih je drhal plenila, in sicer vse “pod firmo boja zoper rasizem”. Te izgrede so levičarski mediji označevali kot “pretežno miroljubne”! Bili so tudi prvi pri uničevanju kipov in spomenikov, povezanih z ameriško zgodovino, češ da gre za boj proti  “poveličevanju rasistične preteklosti”. Ovirali so tudi promet, saj naj bi se “borili za planet”. Ameriške univerze so bile prve tudi v protiizraelskih oziroma propalestinskih demonstracijah, ki v zadnjih mesecih potekajo v ZDA. V navezavi na omenjeno se je stvar začela zapletati. Demonstracije so trčile ob močan judovski lobi, ki pomembno vpliva na  ameriške finance, pravo, zabavno industrijo, medije in tudi akademske kroge. Mnogo članov tega lobija je v upravnih odborih ameriških univerz in mnogo izmed njih svoj denar donira univerzam. Prav tako pomembno vplivajo tudi na politiko. Ta lobi je demonstracije razglasil kot antisemitske, zato so se univerze znašle v škripcih.

Kot se lepo reče, so norci prevzeli norišnico in pobesneli študentski sveti so ušli iz rok svojim kreatorjem – aktivističnim profesorjem. Zadeva se je celo tako zelo razvila, da so podivjani študentje univerzi Columbia v New Yorku in GWU v prestolnici Washington razglasili za “ljudski univerzi” pod vodstvom študentskih aktivističnih odborov. V mnogih drugih kampusih so začeli postavljati šotorišča, češ da sedaj ustanavljajo avtonomne cone znotraj univerz. To je nadgradnja “varnih con”, prakse zadnjih let, skladno s katero ženske, temnopolti in druge “zatirane manjšine” na univerzah dobivajo prostor, kjer se lahko “družijo in delijo svoje travme” brez pristojnosti večnega zla − belega moškega.

Revolucionarji trčili ob judovski lobi

V teh dneh so progresivni aktivisti “belemu moškemu agresorju” dodali še judovske študente in jim prepovedali dostop do predavalnic, knjižnic, skupnih prostorov in v nekaterih primerih kar kampusov samih.

Foto: AFP

To je bila meja, ki je ne bi smeli prestopiti. Medtem ko so napadi na bele moške v teh časih politične korektnosti čisto “primerni”, je šikaniranje judovskih študentov vodilo v “protireakcije”. Judovski lobi je, kot rečeno, v politiki močan in vpliven. Donatorji so vodstvom univerz zagrozili s prekinitvijo posredovanja finančnih sredstev, prek svojih podpornikov v zakonodajnih telesih je judovski lobi univerzam zagrozil tudi z ustavitvijo proračunskih subvencij. Republikanci so “proizraelski”, demokrati pa, čeprav podpirajo levičarske aktiviste, se vseeno ne upajo zameriti judovskemu lobiju. Izpostaviti velja, da po statistiki tri četrtine judovskih volivcev voli demokrate, zato je jasno, da so se na koncu demokrati obrnili proti študentom in drugim aktivistom, ki so se sicer tako ali tako “sneli z verige”. Celo levi liberalni mediji, ki so ob levičarskem zažiganju mest bebljali o pretežno miroljubnih demonstracijah, so začeli obsojati “nedopustne antisemitske izpade”. Lokalne oblasti (večina kampusov stoji v demokratično vodenih mestih in okrožjih), ki policijo ob levičarskih izpadih navadno držijo na kratko, so sedaj varuhe reda poslale v akcijo. Tudi iz Bele hiše, v kateri ves čas predsednikovanja Joeja Bidna dajejo potuho vsem mogočim levičarskim izpadom, so opozorili, da lahko v skrajnem primeru za zagotovitev reda v kampuse pošljejo nacionalno gardo, torej teritorialno vojsko.

Poniglavost vodstva univerze

Veliko število policistov newyorške policije (NYPD) je v torek preplavilo kampus univerze, imenovane Columbia, potem ko jim je prav ta omogočila vstop in pomoč pri vnovičnem prevzemu nadzora. Policija je v kampus prispela s čeladami in ščiti. Pred zgradbo Hamilton Hall, ki so jo zasedli “revolucionarji”, so se okoli oklepnega vozila zbrali z lestvijo, prek katere so policisti lahko vstopili v stavbo skozi okno v zgornjem nadstropju. Organi pregona so v kratkem času izvedli na desetine aretacij, odstranili več barikad in celotno stavbo očistili “revolucionarjev”. Nekaj zagrizenih aktivističnih profesorjev je sicer na obrobju dogajanja vreščalo zaradi “nasilja”, vendar se je večina njihovih kolegov potuhnila in predvsem upa, da dogodki ne bodo ogrozili njihovih profesur. Vodstvo univerze je hitro izdalo sporočilo, v katerem se skuša oprati odgovornosti za stanje, ki je vodilo v kaos. “Verjamemo, da so v skupini, ki je vdrla v stavbo, študenti, vendar jo vodijo posamezniki, ki niso povezani z univerzo,” je v svoji izjavi zapisalo vodstvo Columbie.

Bodo univerze očiščene levičarskega aktivizma?

Policija je posredovala tudi v nekaterih drugih kampusih, predvsem v UCLA v Kaliforniji, kjer so se spopadli “propalestinski” in “projudovski” študenti. Slednji so obtožili prve, da so pretepli judovsko študentko, zato so napadli “propalestinski tabor”, da bi poravnali račune. Pretep je zatrla policija, ki je skupini razdvojila in začela podirati tabor. V nekaterih kampusih je policija prijela razgrajače, ki so se najbolj repenčili in prilivali olje na ogenj. Komično je bilo gledati posnetke “revolucionarnih bojevnikov” v polni bojni opravi, ki “jenulijo”, se pravi cvilijo kot otročiči, medtem ko jih policisti transportirajo v intervencijska vozila.

Zanimiv je bil dogodek na univerzi v Severni Karolini, kjer je skupina študentov snela palestinsko zastavo in znova izobesila ameriško ter jo tudi fizično branila pred šokiranimi “revolucionarji”, ki takšnega odkritega nasprotovanja na tleh univerz niso več vajeni. Na spletu se je medtem nabralo več kot 200.000 dolarjev donacij za “branilce zastave”, da si bodo lahko najeli odvetnike, če bi imeli kakršnekoli težave zaradi svojega domoljubnega dejanja.

Kolo se je očitno obrnilo in ameriška desnica (v nasprotju z evropsko, ki ne zna uvideti priložnosti, četudi bi jo ta ugriznila v rit) bo skušala to izrabiti, da bo univerze očistila levičarskega aktivizma. Guverner Floride De Santis je že sporočil, da bodo z univerz “zmetali” vse, ki so sodelovali v “antisemitskih demonstracijah”, podobne napovedi pa prihajajo tudi iz Teksasa in Arizone.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...