Albanski migranti v Londonu ob dnevu neodvisnosti Albanije povzročili prometni infarkt

Datum:

Na stotine albanskih migrantov, ki so se odpravili na ulice Londona praznovat dan neodvisnosti svoje države, so ustavili središče prestolnice: policija se je borila proti veseljakom v prestižnih vozilih vključno s 120 tisoč funtov vrednim mercedesom in 160 tisoč funtov vrednim lamborghinijem, ki so trobili in povzročili prometni infarkt.

                   

Videoposnetki na spletu prikazujejo audije, range roverje in porscheje 4×4, ki zaustavljajo promet v okolici Westminstra, medtem ko policisti metropolitanske policije skušajo premakniti stoječa vozila.

Na različnih posnetkih je mogoče videti moške in ženske, ki mahajo z albansko zastavo, medtem ko visijo skozi okna svojih avtomobilov – vključno z vijoličastim lamborghinijem huracanom in mercedesom razreda G, ki staneta okoli 120.000 funtov oziroma 160.000 funtov.

https://www.youtube.com/watch?v=amp-ziv70lk

Drugod so avtomobili v prazno vrteli kolesa, medtem ko so mlade ženske oblekle tradicionalne obleke in plesale na ulici. Slike so med vozniki sprožile jezo, nekateri pa so praznovanje označili za “sebično”.

Med praznovanjem albanske neodvisnosti, ki se vsako leto obeležuje 28. novembra, so pokale glasne petarde, medtem ko je dolga kolona vozil nenehno trobila. Majhen evropski narod se je na ta dan leta 1912, pred komaj 110 leti, osamosvojil.

Slike so med avtomobilisti sprožile bes, nekateri pa so praznovanje označili za “sebično”. En uporabnik Twitterja se je razjezil: “Albanci v Londonu, ki so praznovali svoj dan neodvisnosti, so sebično blokirali Strand in Trafalgar Square, ko so ljudje ob 22. uri prihajali iz kinodvoran.”

“Promet je bil grozljiv, enourna zamuda,” se je pritoževal voznik. Drugi je dodal: “Eden od razlogov, da sem včeraj potreboval kar nekaj let, da sem prišel domov,” medtem ko je en voznik opozoril: “Ne hodite po mestu, promet je nočna mora.”

Drugi so Albance branili, potem ko so uporabniki Twitterja komentirali število luksuznih avtomobilov.

Eden je zapisal: “Tukaj je nekaj modnih avtomobilov, vendar se mi večina zdi precej običajna, danes je prav tako veliko novih avtomobilov srednjega razreda. Osrednji London bo težko demografsko reprezentativen za Albance v Veliki Britaniji, kar zadeva bogastvo.”

V tem tednu razkriti podatki so pokazali, da je bilo v prvih mesecih tega leta med ljudmi, ki so jih odkrili pri prečkanju Rokavskega preliva v majhnih čolnih, nekaj več kot tretjina Albancev.

To je precejšnje povečanje v primerjavi s prejšnjimi leti, saj je bilo leta 2021 samo 3 odstotke prišlekov albanske narodnosti, leta 2020 pa samo odstotek. V treh mesecih, od julija do septembra, je prispelo v čolnih 45 odstotkov Albancev (9.076), občasno pa tudi 80 odstotkov.

Sinočnje praznovanje je zaznamovalo drugo veliko srečanje Albancev v prestolnici ta mesec po protestih proti notranjemu ministru pred dvema tednoma. Skupina protestnikov je sprožila bes, ko so svojo zastavo izobesili na kip Winstona Churchilla na parlamentarnem trgu 12. novembra in protestirali proti izjavam Suelle Braverman.

Več kot 1.500 protestnikov se je zbralo na Westminstrskem mostu in korakalo proti Westminstrski palači ter pozvalo vlado, naj spoštuje njihove človekove pravice in izjavilo: “Niso vsi Albanci kriminalci.”

Notranja ministrica se je znašla na udaru kritik opozicijskih strank in nekaterih njenih strani zaradi ostrega jezika, ki ga je uporabljala v predstavniškem domu v začetku tega meseca. Predlagala je, da samo torijci “resno razmišljajo o zaustavitvi invazije na naši južni obali”. Albanci so predstavljali 12.000 od rekordnih 40.000 migrantov, ki so letos prispeli v Združeno kraljestvo.

Organizatorji so sporočili, da je namen pohoda “protest proti ponižanju Albancev v Veliki Britaniji”. Dodali so, da obstaja vsesplošna jeza, da Britanija krivi Albance, da so vplivali na “povečanje kriminala v državi”.

Po komentarjih gospe Braverman je albanski socialistični premier Edi Rama obtožil Združeno kraljestvo, da diskriminira njegove rojake, da bi odvrnilo pozornost od svojih “političnih napak”.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...