Alenka Arko rešuje šefico vlade

Datum:

Novinarka Alenka Arko je na 24ur partnerki Roberta Goloba posvetila slavospel z naslovom “Kaj hoče Tina Gaber?”. V osladnem, lahko bi rekli patetičnem članku jo je primerjala z Urško Bačovnik, Melanijo Trump in Meghan Markle. Kakšen odziv javnosti pa so pričakovali, prikazuje dejstvo, da so možnosti komentiranja pod prispevkom zaklenili. To je Svoboda.

V slavospevu je Alenka Arko nanizala vrsto osladnih besed, namenjenih Tini Gaber. Kot to, da javnost nagovarja na iskreno naiven način, čeprav je Gabrova vse drugo kot “naivna”. Slovencem je poznana že vrsto let, pri svojem “nagovarjanju javnosti” pa je precej preračunljiva in “vešča”. Na to kaže tudi njena nedavna poteza oziroma izbira barve obleke (v palestinskih barvah) za obisk v Franciji. Nič nepremišljenga in “iskreno naivnega” ni v tem.

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom se je Gabrova aktivno vključevala v politiko. Očitali so ji celo vmešavanje in ji pripisovali, da je ona razlog za odstavljanje ministrov. A Arko pravi, da je vse, kar naredi Gabrova, pospremljeno s slapom nasvetov, v smislu, da se ji odredi meje, da se jo malo umakne in tako naprej. A da Gabrova pri tem dviguje obrvi.

Fotomontaža: Demokracija

Da bi opravičevala njena početja, je tako pljuvala po Melaniji Trump, češ da se je tudi ona neprimerno oblekla, ko je šla obiskat otroke beguncev na ameriško-mehiški meji, in po nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki ga je označila z “enim izmed verjetno najbolj ogabnih in groznih moških naokoli. Ki pa je zelo bogat.” 

(Foto: printscreen)

Na koncu je zaključila, da jo ljudje kritizirajo le, ker je ženska. “Veliko kritik Tine Gaber sicer nima zveze z vsebino njenega dela in pojavljanja. V veliki meri gre v nos, priznali si to ali ne, ker je ženska. In to še celo, kot je v Mladini zapisal Luka Volk, samozavestna ženska. Ali ima tudi emancipatorni potencial, je že tema širše razprave. Gre za mizoginijo, posmehovanje in zaničevanje, ko gre za spol,” meni Arkova.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Golob na pogorišče odmevne afere Litijska poslal Andrejo Katič

Na prizorišče odmevne afere Litijska predsednik vlade Robert Golob...

[Video] Razkriti posnetek dokazuje vpletenost uslužbenca UNRWA v oktobrski masaker v Izraelu

Izrael je razkril prestreženo vsebino telefonskega pogovora, kjer Memduh...

Fides pod lažno presumpcijo, da imamo v Slovenji vladavino prava

Včeraj je Fides sklenil, da na ustavno sodišče vloži...