Lidl tudi letos razočaral ob prihajajočih božičnih praznikih

Datum:

Trgovsko podjetje Lidl je tudi letos poskrbelo za razočaranje in razburjenje kristjanov ob prihajajočih božičnih praznikih. Kot že nekaj let zapored, jim gredo težko z jezika besede, kot so božič in velika noč. Za marketing pa se raje poslužujejo fraz, kot je “čarobnost pričakovanja” za božič in “občutki pomladi” za veliko noč. Znani so tudi po brisanju križev na grških jogurtih. Vse kaže, da se to dogaja le v Sloveniji, saj njihove podružnice v sosednjih državah našo krščansko tradicijo oglašujejo brez težav. A zakaj je tako?

“Jasno je, da Lidl tega vsakoletnega pljuvanja v obraz katolikom ne izvaja iz marketinško-strateških razlogov, saj je odziv iz leta v leto bolj ogorčen. Gre za izključno ideološko bitko, ki je prevzela še zadnje pore slovenske družbe. Zarota etatizma in korporativizma,” je komentiral Mitja Iršič.

Poteze Lidla vzbujajo vse več ogorčenja kristjanov, ki pozivajo k bojkotu Lidlovih izdelkov. Namreč, svoje izdelke bi prodali in služili na račun krščanskih praznikov, ob tem pa jih ne priznavajo. Kljub temu da prodajajo božične jedi, vam ne želijo srečnega božiča, ampak “čarobnost pričakovanja”. Njihov razlog je sicer bizaren: “Ker v Sloveniji proti koncu leta praznujemo več praznikov, od prihoda Miklavža do božiča in novega leta, smo vse to združili v prazničnem nagovoru kupcem; naša želja je, da naši kupci in zaposleni čarobnost pričakovanja praznikov doživijo na svoj način,” so zapisali v odgovor razburjenim kupcem. A kaj so mislili s tem, da praznike vsak doživi na svoj način? To je krščanski praznik, praznovanje Jezusovega rojstva, njegove ljubezni za svet. Ne glede na marketinške poteze na račun kristjanov je narobe sprevračati resničnost praznika – in to je Jezus.

Trgovsko podjetje Lidl Slovenija pred vsakim krščanskim praznikom poskrbi za brisanje krščanske tradicije, medtem ko v tujini te ne brišejo.

To je poudaril tudi poslanec SDS in novi predsednik sveta SDS Zvone Černač, ki je dejal: “Pred prazniki, ki jih itak še ni, čim manj nakupujte! Resnična čarobnost teh praznikov ni v trošenju. Več je vredno doma pripravljeno kosilo ali večerja iz sestavin, ki bi se zaradi potečenega roka itak pokvarile. Pogovor, nasmeh…Vzemite si čas zase in vaše najbližje.”

Nekaj odzivov:

 

Prakse razgrajevanja krščanske tradicije, ki smo jim v vedno večji meri priča dandanes po vsem svetu, dokazujejo, da spoštovanje raznovrstnosti nikakor ne poteka v obe smeri. Kulturni marksizem, čigar smoter je načrtno uničevanje moderne evropske, na krščanstvu in človekovih pravicah utemeljene zahodne civilizacije, je namreč v polnem zamahu. Ker to poteka od znotraj z uničevanjem vrednot in pogosto neopazno, je njegov pohod še toliko lažji. S postopnim vsiljevanjem mnenjskih vzorcev prek medijev, zabavne industrije in šolskega sistema si prizadevajo, da bi ustvarili generacijo, ki se bo povsem odpovedala domoljubju. S propagando kulturnega marksizma LGBT pa poskušajo doseči dojemanje, da družine ne predstavljajo več ženska, moški in otrok, ampak dve ženski ali dva moška ter otrok, ob tem pa še ponujajo teorijo spola, po kateri naj bi bilo spolov nešteto, čeprav sta v resnici le dva.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...