Ali se zgodovina ponavlja? Črnosrajčniki so leta 1922 izvedli Pohod na Rim, leta 2021 pa njihovi imitatorji Pohod na Ljubljano!

Datum:

“Danes ima levica svoj “Pohod na Rim”. Ista ikonografija, isti pozivi in iste metode. Zmes čudnih politikov, kriminalcev in plemstva, ki se boji za svoje privilegije,” je posrečeno zapisal anonimni uporabnik družbenih omrežij. Kot lahko vidimo na priloženih črno-belih fotografijah so že črnosrajčniki kurili kresove sredi mesta. Njihove primitivne navade pa leta 2021 pred DZ posnemajo petkovi demonstranti. Pa naj še kdo reče, da pripadnika tranzicijskega plemstva Jaša Jenull (sin prvorazrednih: tožilca Hinka Jenulla in Jožke Hegler, pajdašice župana Zorana Jankovića) in Tea Jarc (hčerka prvorazrednega Srečka Jarca, nekdanjega direktorja GPU, ki trenutno prezimuje kot policijski ataše v Zagrebu) z Benitom Mussolinijem nimata ničesar skupnega. 

“Tako danes kot pred 99 leti take predstave omogočijo, da se vsak norec počuti pomembnega,” je še navedel anonimni uporabnik družbenih omrežij. Med protestniki, ki so se dolgo časa angažirali kot biciklisti in fašisti, ki so leta 1922 izvedli desant na Rim, je kot smo pred časom poročali, kar nekaj podobnosti, zlasti v nasilnih metoda prevzemanja oblasti. Med biciklisti in nacisti pa je podobnost zlasti v politično angažiranem kolesarjenju (politkolesarjenju).

Kot že rečeno: oboji skušajo s silo doseči menjavo oblasti. In če so črnosrajčniki to počeli mnogo bolj krvavo, se tokratni aktivizem proti demokratično postavljeni oblasti, srdito oklepa vsakovrstnih metod, ki jih je še mogoče prikazati kot demokratične, da bi se v javnosti ustvarilo občutek, da gre za miroljubne. Tako se skušajo distancirali od svojih afinitet do totalitarnih režimov in do zločinskih predstavnikov, ki jih še vedno častijo, svojo naklonjenost totalitarizmom pa pogosto dokazujejo tudi s totalitarno simboliko (rdečimi zvezdami itd.)

https://twitter.com/2021m2021/status/1398129881716871171?s=20

Tudi njihove mazaške akcije, denimo na pročeljih kulturnega ministrstva in drugod še najbolj spominjajo na metode uporabljene v Kristalni noči. V resnici pa se gre za prvorazredne privilegije, za dedovane borčevske pokojnine, za denar namenjen NVO-jem, za (dedovane) pozicije itd. Pokojni Ivan Kramberger jih je pred svojo smrtjo izvrstno opisal: “In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali, in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst!” 

Med črnosrajčniki in petkovimi protestniki je veliko podobnosti: Na fotografiji na desni tudi prvorazredna Tea Jarc. (Foto: Twitter, eMaribor)
Petkovi protesti so vse bolj podobni nacističnim iz leta 1933. S tem se vse bolj potrjuje rek, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti. (Foto: STA, Wikipedia)
Petkov požig pred Državnim zborom in požig Reichstaga. Foto: STA, Wikipedia
Biciklisti in nacisti, (Foto: wikimedia commons, družbena omrežja)

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...