Bizarno: Varovanje na protestih bo organizirala feministična protestniško-varnostna enota!?

Datum:

V barvni paleti protestnikov ne bodo manjkale niti feministke, ki se bodo organizirale v protestniško-varnostno enoto. “Jaz sem zadnje dni res dobro preučevala situacijo, gremo na zihr, torej po taborniško: Nič nas ne sme presenetiti,” je pozvala uporabnica Facebooka Iry Dai in poudarila: “Zdej, če imajo moški roke in testosteron, imamo me pa pamet in močne glasilke!” Ni kaj, s to kombinacijo je uspeh praktično že zagotovljen.

Kakšno je poslanstvo feministične protestniško-varnostne enote ni povsem jasno, gre pa iz zapisa na Facebooku razbrati, da imajo namen učinkovito in dosledno preprečevati ter ustavljati eskalacije morebitnih konfliktnih situacij. Zmenek imajo napovedan danes pred protesti, in sicer ob 17. uri v Sodnijskem (Miklošičevem) parku: “Dogovorile se bomo v petih točkah kaj in kako bomo počele, da bomo uspešno zagotavljale ter vzpostavljale MIR! Vabljeni tudi moški, seveda. Ampak le, če boste napravljeni po zadnji modi, tako kot so Škoti, torej v kiltih!” Ali bodo poleg miru zagotavljale tudi varnostno razdaljo in uporabo zaščitnih mask ni navedeno, je pa seveda možno, da se v petih točkah njihovega načrta skriva tudi to.

Danes so v Ljubljani napovedani protesti, prav tako je napovedana Odprta kuhna, zato je povsem možno, da je kdo tudi kaj pomešal. Po drugi strani pa je tudi res, da protesti niso prijavljeni, zato niti ni zagotovljenega varovanja oziroma ustrezne varnostne službe (to delo bo prevzela Policija) – tako da je protestniško-varnostna enota morda organizirana ravno v ta namen. Torej, s pametjo in glasilkami zagotoviti varnost na protestu. Močno upamo, da zares ne bo prišlo do kakšnih izgredov, saj bi za policiste gruča vreščečih feminist prestavljala le še dodatno breme – morda celo težje ukrotljivo od skupine huliganov. “Hud žur bo,” napovedujejo.

P.S. me se ne borimo z vzvodi, krošeji, direkti in apekati (čeprav znamo TUDI TO!). Niti nimamo škorpijonov, glockov, FN 2000, kalašnikov. Ne potrebujemo tega! Me se znamo boriti bolje,” je še poudarila IryDai. Hm, boriti z vzvodi in apekati? Morda je to neka nova tehnika, pri nas se na to tematiko ne spoznamo in smo nevedni – zato o tem ne bomo sodili. V objavi najdemo tudi ključnike #združenaLjudskaFronta, #novaOF, #witches in #ženskaFronta; sodeč po fotografiji pa lahko sklepamo, da je vodilno geslo protestniško-varnostne enote “Pussy Power”.

Mimogrede, zapis borke Iry Dai se je v središču pozornosti znašel že avgusta lani. Takrat je se je njihov del protesta odvijal pod geslom “If you are single, you should mingle,” soborke pa so bile pozvane, da udeležence protesta povabijo ma kavo, čaj, na druženje po službi. “Naj vam zaupam, da sem v vsem tem času spoznala pa že nekaj krasnih, čudovitih fantov,” se je pohvalila Iry in dodala, da je to morda tudi dobra priložnost za spoznati svojega bodočega parterja. Prijetno s koristnim, torej.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...