Alpina dobila novega lastnika

Datum:

Žirovsko podjetje Alpina je s prvim septembrom tudi uradno postala del češke družbe K&H, ki je v lasti Františka Pivode in Romana Vývoda. Minuli četrtek je prišlo do prvega srečanja med lastnikoma in novim direktorjem Vítom Hrochom ter predstavniki lokalne oblasti.

František Pivoda in Roman Vývoda sta se v družbi novega direktorja Víta Hrocha in svetovalca Mira Pocheja, srečala s poslancem mag. Janezom Žakljem, podžupanom Jožetom Stanonikom in direktorjem občinske uprave Matijo Podobnikom. Novim lastnikom je bila zaželjena dobrodošlica, da bi se v Žireh dobro počutili in uspešno nadaljevali zgodbo Alpine.

Upam, da bomo s svojim delom izpolnili tako naše ambicije kot tudi vaša pričakovanja. Alpina je znamka olimpijskih zmagovalcev in želimo si, da tako ostane še naprej,” je poudaril Pivoda.

Ker je bil postopek prodaje zelo kompliciran, je bil gospod Pivoda še precej zadržan pri razkrivanju prihodnjih načrtov. Zatrdil pa je, da bodo storili vse, da nadaljujejo tradicijo Alpine.  Tudi novi direktor Hroch je prepričan, da je Alpina dobra in močna blagovna znamka, ki temelji na znanju, izkušnjah in spretnostih zaposlenih in prav v tem je po njegovih beseda njena velika moč. Kljub temu priznava, da razmere ta čas niso dobre, saj je podjetje v preteklih mesecih zastalo, kar se bo odrazilo v drugi polovici leta, zato bo poslovni rezultat verjetno nekoliko slabši, kot so načrtovali. Kot je še poudaril, so se v zadnjih letih preveč osredotočali na proizvodnjo, pozabili pa so na trženje. Izboljšanje področja trženja bo ena izmed prvih nalog, ki se jo bo lotilo novo vodstvo. Kljub temu ne želijo razkrivati konkretnih načrtov, ker je za to še prezgodaj, vsekakor pa si ne želijo zniževati števila zaposlenih.

Gorenjski utrip

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...