Ameriški levičarji že sanjarijo o svoji kandidaturi leta 2020 – poleg Michelle Obama tudi Bernie Sanders

Datum:

Bernie Sanders že sanja o svoji kandidaturi na predsedniških volitvah leta 2020, ker strahotnega poraza demokratov ni sposoben preboleti. Obenem pravi, da se mora njegova stranka prevrednotiti ter se približati malemu človeku, od katerega se je oddaljila, ko se je spajdašila s premožno elito. 

Ostareli Bernie Sanders v času, ko se ameriška volilna mrzlica sploh še ni polegla, že razmišlja o svoji novi predsedniški kandidaturi za leto 2020, medtem ko je demokratski poraz že razglasil za sramoto. Sicer se mu zdi o tem še prekmalu govoriti, ker bodo ponovne predsedniške volitve šele čez 4 leta, obenem pa si želi ponoven vstop v senat leta 2018.

Nekateri demokratski optimisti so sicer prepričani, da bi Sanders na volitvah Trumpa uspel premagati, navaja RT. Ameriški levičarji sicer razmišljajo o tem, da bi se v prihodnosti ponovno približali delavskemu razredu, ki so mu obrnili hrbet, kar med drugim dokazuje prav očitna finančna podpora njihovi kandidatki v predvolilni kampaniji s strani velikih ameriških podjetij in zvezdnikov.

Demokrati so dvoličniki
K Trumpovi zmagi je sicer veliko pripomogel delavski razred, ki na volitvah ni izrazil zaupanja Clintonovi, čeprav so v preteklosti prav demokrati sloveli kot tisti, ki se borijo za pravice delavskega razreda. Razlog za to naj bi se skrival v razkoraku med demokratskimi politiki in ameriškimi volivci. Demokrati namreč igrajo dvojno vlogo, saj bi bili radi po eni strani blizu delavcem in mladim ljudem, po drugi strani pa se prilizujejo bogatašem, zato se bodo morali v prihodnosti odločiti, ali bodo blizu enim ali drugim.

Foto: epa
Foto: EPA

Sanders se na vse kriplje trudi “razkrinkati” Trumpa kot lažnega privrženca delavskega razreda
Že omenjeni demokrat je glede Trumpa prepričan, da gre za goljufa, ki se sicer izdaja za privrženca delavskega razreda, kar pa po njegovem mnenju v resnici ni. Poleg tega Sanders apelira predvsem na jezo manjšin in žensk, za katere je prepričan, da so na njegovi strani.

Demokrati spet sadijo rožice, polni so sladkih obljub 
Tudi nekateri drugi vidnejši demokrati, med drugim Elizabeth Warren, opozarjajo na to, da je njihovo stranko potrebno prevrednotiti in približati delavskemu razredu, saj so delavci globoko zaskrbljeni zaradi gospodarstva in vlade, ki ne dela v njihovo dobro. Obenem vidnejši demokrati zatrjujejo, da se bodo borili za Latinoameričane, Afroameričane, ženske, muslimane, imigrante in invalide, še navaja RT. Skratka za vse marginalne skupine z izjemo belih konservativnih volivcev!

Donald Trump je še vedno večji borec za pravice malega človeka! 
Dokler bodo imeli demokratski kandidati za predsednika ZDA izrecno podporo ameriških multinacionalk, še zlasti bank, bogatašev in celo arabskih držav, bo njihovo govoričenje bolj podobno puhlicam. Med drugim so njihovi zadnji predsedniški predvolilni polomiji “dajali infuzijo” podjetja, kot so Bank of America, Goldman Sachs in JPMorgan, ter bogataši, kot sta Bill Gates in Tom Hanks. Donald Trump ni bil deležen tolikšne finančne injekcije.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...