fbpx

Trump je rasist! So svoj obup v klasičnem režimskem slogu izražali ameriški levičarski skrajneži

Foto: epa.

“Trumpa obtožiti zlorabe položaja!” so po ameriških mestih skandirali levičarski skrajneži, ki ne morejo preboleti demokratične volje ljudi. Med prevratniškim početjem naj bi požigali, streljali in pretepali ljudi. Obenem so Trumpa želeli diskreditirati s klasičnimi režimskimi nalepkami v slogu “rasist”. 

Menda se je na ulicah velikih ameriških mest že zbralo na tisoče razjarjenih levičarjev, ki jih je demokratična izvolitev Donalda Trumpa za predsednika tako globoko pretresla, da še vedno preživljajo nekakšen “postvolilni šok”. Nekultivirani protestniki so včeraj zvečer motili mestni promet ter hujskali prebivalce ameriških mest s slogani proti Trumpu, mnogi med njimi pa so bili upravičeno celo pridržani, poroča foxnews. Zdi se, da takšne osebe s svojim početjem ne sodijo drugam kot za rešetke. Tudi pri nas gre levičarjem na jok zaradi poštene Trumpove izvolitve, svoje nestrinjanje pa izražajo predvsem skozi svoja medijska trobila.

Levičarski protestniki pustošili po ameriških mestih, med drugim so netili požare
Protestniki so s seboj nosili zastave in maskote novoizvoljenega predsednika, pri čemer so javno skandirali, da ne bodo sprejeli Trumpove zmage. Še posebej napeto je bilo v nekaterih kalifornijskih mestih, kjer so med svojim pobesnelim rovarjenjem netili požare. Nepridipravi, pa se pri tem niso ustavili, marveč so z razpršilci popisali pomembne mestne zgradbe, med drugim medijsko hišo Los Angeles Times, pa tudi avtomobile, in sicer z gesli proti Trumpu.

Foto: epa

Foto: epa

Zanje je edino pravo mesto zapor 
Poleg tega je v mestu več sto protestnikov ustavilo mestni promet, vsaj 13 prostakov, pa je bilo pridržanih, ponekod pa je morala policija proti huliganom uporabiti celo solzivec. Podobne proteste kot v Kaliforniji je bilo zaslediti tudi v Manhattanu, kjer je okoli 1000 protestnikov poskušalo prebiti policijske barikade pred zgradbo Trump Tower.

Foto: epa, fotografija je simbolična

Foto: epa, fotografija je simbolična

“Trumpa obtožiti zlorabe položaja!” so vzklikali nekateri, čeprav je bil republikanec demokratično izvoljen
V tamkajšnjih protestih je bilo sicer aretiranih vsaj 60 ljudi. Nekateri levičarski skrajneži so med protestnimi dogodki po deželi glasno rohneli s svojimi gesli v slogu: “Ni moj predsednik!”  V Bostonu pa so svoje nestrinjanje z izidom volitev razglašali z gesli kot je “Odpraviti volilni kolegij”, pa tudi “Trumpa obtožiti zlorabe položaja!”, še navaja portal foxnews. Kaj vse je bilo izrečeno z namenom diskreditacije demokratične volje ljudstva!

Foto: epa

Foto: epa

Protestniki uporabljali stare režimske prijeme blatenja v slogu “rasist, fašist”
To, da je za skrajne levičarje vse kar odstopa od njihovih ideoloških okvirjev rasistično, šovinistično, fašistično in nacionalsocialistično dokazujejo tudi gesla, kot je sledeče: “Ne rasistične ZDA, ne Trump, ne KKK.”  Nekateri najbolj zagrizeni ideologi, pa so se zbrali pred Belo hišo v Washingtonu, kjer so svoj obup nad dogodkom izražali z prižiganjem sveč, uprizarjanjem govorov in popevkami. V nekaterih krajih so protestniki celo zažigali ameriške zastave ter protipravno ustavljali vlake.

Foto: epa

Foto: epa

Za boj proti nasprotnikom mnogi režimski verniki sredstev ne izbirajo – podpornika Trumpa brutalno pretepli
Na protestnih dogodkih so bili redki posamezniki Trumpa ostro preganjani. Enega med njimi je razjarjena levičarska tolpa lovila in grobo pretepala. Ob tem so mnogi vzklikali gesla v slogu: “Združeni ljudje nikdar ne bodo poraženi.” Na kraju dogodka pa je celo prišlo do streljanja, še navaja foxnews. Očitno je, da podporniki demokratov niso pripravljeni pogledati resnici v oči, čeprav bi bilo za njihovo zdravje in vsesplošno počutje zagotovo bolje, da se z dejstvi lepo sprijaznijo.

Kako so pri nas levičarji lizali svoje boleče rane? 
Pri nas levičarji sicer niso javno skandirali, so se pa zdeli precej nesrečni in depresivni, ko so izvedeli, da se je njihov demokratski pravljični grad, ki je bil že skoraj postavljen ruši kot potička v peskovniku. Pa si poglejmo nekaj nesrečnih izjav levičarskih medijev, ki so jih te zapisali, ko so se njihove sanje razblinile: “Donald Trump – od bankrotiranega poslovneža do Bele hiše”, “Mnoge slavne šokirala zmaga Trumpa: “Sramotna noč za Ameriko”. 

Še nekaj očitno pristranskih medijskih citatov
“Obama bo sprejel Trumpa, proti kateremu protestirajo jezni volivci”, “Globoko razočaranje nad “velikim bratom” Če se Evropa iz ameriškega šoka ne bo nič naučila, jo čakajo njene “ameriške volitve”, “Ameriška klofuta, Torkovo presenečenje je še eno opozorilo, da so voditelji sveta odtujeni od potreb in skrbi ljudi.”, “Trumpa je ustoličila politična korektnost.”, “Ljudje prosijo Michelle Obama, naj kandidira za naslednjo predsednico: “Naredi svet spet čudovit”.” 

D. M.