Ameriški moški v skrbeh: Ženske jih na zmenkih zavračajo, ker ne zaslužijo dovolj

Datum:

Ameriški moški so lahko upravičeno v skrbeh, saj je 22 odstotkov žensk v raziskavi na spletni strani za zmenkarije odgovorilo, da za partnersko zvezo ne bi izbrale moških, ki zaslužijo manj kot one.

                   

Mora moške v ZDA skrbeti za svoje prihodke? Raziskava, opravljena na spletni strani za zmenke, je razkrila, da bi kar 22 odstotkov žensk zavrnilo zvezo z moškim, ki zasluži manj kot one. Za primerjavo: štirje odstotki moških in 11 odstotkov samskih posameznikov zavrača, da bi v zvezi imeli vlogo tistega, ki ima v rokah celotne finance in preživlja celotno družino.

Pojasnilo za ta fenomen je podala avtorica knjige “Labor of Love: The invention of Dating” Moira Weigel, ki pravi, da ljudje ne želijo biti v zvezi, v kateri bi bili ekonomsko manjvredni. Tudi anketa, ki jo je opravil Express pred letom dni, je razkrila, da kar 60 odstotkov žensk ne bi šlo na drugi zmenek po spoznanju, da moški zasluži manj kot one. Pri moških je stvar drugačna in kar 96 odstotkov jih pravi, da bi bilo zanje povsem sprejemljivo, da partnerica zasluži več kot oni.

Na prvem zmenku plačajte pijačo ali večerjo
Breitbart moškim polaga na srce, če že dobijo priložnost, naj tudi plačajo račun na prvem zmenku. Po raziskavi je kar 41 odstotkov žensk priznalo, da bi zavrnile povabilo na drugi zmenek, če bi moški od njih pričakovali, da poravnajo račune v restavraciji.

Foto: iStock

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...