Ameriški predsednik Trump očita medijem: “Nočejo povedati, da se je število smrti zaradi kitajskega virusa zmanjšalo za 39 odstotkov, in da imamo trenutno najnižjo stopnjo smrtnosti na svetu!”

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je izpostavil, da lažnjivi osrednji mediji namerno molčijo o stopnji smrtnosti zaradi covid-19 v ZDA, ki je padla za 39 odstotkov, medtem ko poudarjajo, da je število smrti, h kateremu so pripomogli tudi sami, ko so kritizirali Turmpov predlog o rabi hidroksiklokovina za zdravljenje covid-19, doseglo 130 tisoč.

“Zakaj bedni osrednji mediji lažnih novic nočejo povedati, da se je število smrti zaradi kitajskega virusa zmanjšalo za 39 odstotkov, in da imamo trenutno najnižjo stopnjo smrtnosti na svetu,” je v ponedeljek, 6. junija 2020 na Twitterju zapisal ameriški predsednik Donald Trump.

“Enostavno ne morejo prenesti, da nam [v prizadevanjih] za našo državo gre tako dobro!” Uradni podatki kažejo, da število smrti zaradi covid-19 v ZDA, od 21. aprila 2020, ko je zaradi wuhanskega koronavirusa umrlo 2.749 ljudi, pada.

Po zadnjih razpoložljivih podatkih je v ZDA v zadnjih sedmih dneh zaradi covid-19 umrlo 517 ljudi. Za slovenske razmere so to katastrofalne številke, za ameriške, je to veliko bolje kot pred meseci, ko je umiralo več tisoč ljudi na dan.

Stopnja smrtnosti covid-19 v ZDA (vir: Worldometers)

K ogromnemu številu smrti so v ZDA brez dvoma pripomogli tudi do Trumpa sovražno nastrojeni mediji, ki so brez resnične podlage napadali predsednikov predlog zdravljenja covid-19 s hidroksiklorokvinom, zdravilom, ki se drugače uporablja za zdravljenje malarije.

Vseeno osrednji mediji ne želijo priznati krivde. Namesto tega, da se stanje izboljšuje in se je Trumpov predlog izkazal za učinkovitega raje izpostavljajo, kako število smrti presega neke nikoli prej določene magične mejnike. Tako je glavna novica, da je število mrtvih zaradi covid-19 v ZDA preseglo 130 tisoč in ne dejstvo, da je število mrtvih te dni za od štiri do petkrat manjše od vrhunca pandemije v ZDA.

Število aktivnih primerov covid-19 v ZDA (vir: Worldometers)

Potrebno je priznati, da se število okužb v ZDA že lep čas povečuje. Čisto po naključju, čas ponovnega naraščanja števila okužb sovpada z izgredi BLM in Antife, ki jih je sprožila smrt Georga Floyda.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...