Ameriški televizijski voditelj Tucker Carlson brani resnico

Datum:

Demokratski člani ameriškega kongresa v Washingtonu so v glavnem razkriti kot državni mojstri zavajanja, kar zadeva njihovo stalno prakso, da krivijo navadne obiskovalce Kapitola za organizacijo nasilnih nemirov 6. januarja 2021. V začetku marca 2023 je Tucker Swanson McNear Carlson, zelo priljubljen ameriški novinar, poročal, da mu je republikanski predsednik predstavniškega doma Kevin McCarthy odobril dostop do vseh varnostnih posnetkov o dogodkih šestega januarja 2021. Ti nadzorni posnetki, ki jih je za več tisoč ur ogleda, so večkrat pokazali, da so policisti, ki so bili zadolženi za varovanje ameriškega kongresa, pospremili »qanonskega šamana«, ki so ga poimenovali tudi Yellowstonski volk, v notranjost prostorov kongresa in v vsem tem času ni niti en sam policist poskušal ustaviti tega patriotskega državljana, ki je nosil zelo slikovito obleko in je zdaj obsojen na več kot tri leta zapora. Pravo ime »Qanon Shamana« je Jacob Anthony Angeli Chansley. Medtem ko gnije v zaporu, se po ameriških ulicah prosto sprehaja na tisoče nasilnežev in roparjev, celo povratnikov, do katerih so sodišča pod vplivom demokratov zadnja leta izredno prizanesljiva. 

Na posnetkih dogodkov tistega 6. januarja se vidi, da je en policist Chansleyju pokazal, da so vrata v senatno dvorano zaklenjena, tako da je obrnil kljuko, nato pa ga je vodil nazaj k drugim petim policistom. Še enkrat, nihče od policistov ni niti z gibom pokazal, da bi preprečil “uporniku” pohajanje po prostorih kongresa, še več, nekateri ga niti pogledali niso. Carlson je policiste označil kot tiste, ki so mu “celo poskušali odpreti zaklenjena vrata”. Iz posnetkov je torej razvidno, da policisti, zadolženi za varovanje kongresa, Jacoba Chansleyja niso ustavili, ampak so mu celo pomagali, delovali so kot njegovi vodniki, kako so ga torej lahko obsodili kot “napadalca”?

Nedvomno je, da ljudje, ki so tistega dne vdrli v stavbo, niso bili uporniki, temveč obiskovalci. Vendar so skorumpirani demokratski člani kongresa v zadnjih dveh letih izrekli vrsto lažnih pripovedi ter dezinformirali domače in mednarodno občinstvo.

Image

Vloga sile v vstaji je bila tudi predmet razprav, med drugim o tem, kako zlahka je množica vstopila v prostore kongresa mimo policistov, in na drugi strani tragične smrti Ashli Babbitt, neoborožene protestnice, ki jo je od blizu ustrelil eden policistov. Vendar pa so demokratski zakonodajalci mnoge od teh policistov pohvalili in jim za njihova dejanja podelili medalje.

Demokrati so lagali
Carlson je dejal, da bodo posnetki pokazali, da so demokrati ter nekdanja zakonodajalca iz vrst GOP Liz Cheney in Adam Kinzinger, ki sta sodelovala v posebnem odboru predstavniškega doma, ki je preiskoval tedanje dogajanje, lagali o dogodkih v času nemirov na Kapitolu. Carlsona so demokrati pogosto obtoževali, da je omalovaževal “šestojanuarsko nasilje”; a če bi bili ti patriotski izletniki res nasilni, bi ameriški Kapitol pogorel huje kot katedrala Notre Dame v Parizu.

Carlson tudi trdi, da bodo posnetki osvetlili, kaj se je dogajalo med tedanjimi dogodki, za katere demokrati obtožujejo Donalda Trumpa, češ da ga je spodbudil, da bi preprečil potrditev volilne zmage predsednika Joeja Bidna, kar je Trump od prvega dne dosledno zavračal.

Odbor za 6. januar je imel dostop do tega istega posnetka in si ga je ogledal večji del. Toda, kot vam bomo pokazali, so člani odbora lagali o tem, kaj so videli, nato pa so dokaze skrili pred javnostjo ter pred obtoženci in njihovimi odvetniki. To je nedopustno,” je dejal Carlson. Demokrati so si v zadnjih dveh letih tudi na podlagi lažnih navedb glede “šestega januarja” prilastili ameriško svobodo tiska in se lotili pravega razrednega boja, pri čemer se sklicujejo na gospodarski antagonizem, uničujejo srednji razred in omogočajo razdeljevanje velikih finančnih sredstev na škodo nacionalne politike dela in gospodarske rasti.

Peter Marko Tase

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...