Anarholevičarjev iz tedna v teden manj, njihove ideje vse bolj bizarne

Datum:

Včerajšnji petkovi protesti so v prestolnici ost usmerili proti nekaterim napovedanim ukrepom vlade, ki domnevno privilegirajo bogate. Seveda je to neumnost brez primere, saj je vlada pod vodstvom Janeza Janše v sredo obravnavala že peti protikorona paket, ki bo pomagal vsem slojem slovenske družbe. S prejšnjimi protikorona paketi pa je vlada poskrbela, da je Slovenija, slovensko gospodarstvo in prebivalstvo lažje preživelo krizo, ki jo je povzročila epidemija koronavirusa.

Ministrstvo za finance so tako anarho-levičarski protestniki v Ljubljani preimenovali kar v ministrstvo za bogate. Izrazili pa so tudi podporo kvazi žvižgaču in simulantu Ivanu Galetu, ki naj bi mu grozila izguba službe na zavodu za blagovne rezerve.

Kot je pred ministrstvom za finance neupravičeno modrovala znana levičarska agitatorka Tea Jarc iz sindikata Mladi plus, je vlada pripravila ukrepe debirokratizacije, v resnici pa gre za malo davčno reformo, zaradi katere bodo bogati plačevali manj davkov. S tem bodo oslabili javne blagajne in javne storitve, je ocenila.

Tudi na Facebook profilu protestne tako imenovane ljudske skupščine so izpostavili, da želi vlada znižati davke na kapital, uvesti socialno kapico za najbogatejše in bogatim tujcem omogočiti nakup državljanstva. Protestniki svarijo tudi, da vladne rešitve glede upravljanja demografskega sklada koncentrira denar in moč v rokah ene politične stranke.

Galeta, ki je podpisoval sporne pogodbe, ne dajo
Množica je z vzklikanjem in transparenti tako sporočala, da ne želi vlade, ki laže in krade, da ima oblast ljudstvo in ne kapital, pa tudi, da “ne dajo Galeta”, uslužbenca zavoda za blagovne rezerve, ki naj bi razkril politične pritiske na zavod ob nakupih zaščitne in druge medicinske opreme med epidemijo covida-19, zaradi domnevo spornih poslov pa je tudi ovadil direktorja zavoda Tomija Rumpfa in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. No, v resnici je prav Gale vpleten v sporne posle, saj je na Zavodu za blagovne rezerve podpisal več pogodb, ki so predmet kriminalistične preiskave.

Protest se je ponovno zaključil z nekakšnimi ognjenimi performansi na Trgu republike, kjer so protestniki za vse nadloge tega sveta spet krivili vlado, ob čemer so pozabili, da je bila večino časa po osamosvojitvi na oblasti tranzicijske levica, ki je kriva da je prišlo do divje privatizacije in ropanja tako imenovanega družbenega premoženja.

Kršili so javni red in mir ter poškodovali tujo stvar
Policijska uprava Ljubljana: “25. 9. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Okoli 19. ure so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa odšli po Slovenski cesti in ostalih okoliških ulicah najprej do Ministrstva za finance, nato pa naprej do Trga republike, kjer se je zbralo okoli 1.000 oseb.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek, ki se je zaključil okoli 20.30, je potekal mirno. Policisti so zaradi zagotovitve varnosti za promet zaprli več ulic v okolici. Pri varovanju shoda so ugotovili štiri kršitve po Zakonu javnih zbiranjih in zaznali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...