Antifa na današnjem protestu grozi policiji – Z letakom namignili, da oni stojijo za grozilnimi pismi!

Datum:

Petkovi protesti, ki v Ljubljani neprijavljeno potekajo že več kot sedemdeset tednov, so praviloma precej mirnejši kot anticepilski protesti ob sredah. Pa bo danes tudi tako? Na Facebooku je namreč videti, da na proteste poziva tudi Antifa, hkrati pa opozarja na “morebitne provokacije posameznih policistov”. Podali so tudi navodila, naj se take policiste posname in kazensko ovadi. Jasno je, da če že kdo, bodo provocirali člani Antife in s tem skušali prikazati policiste kot nasilne. 

                   

Jutri je petek, so včeraj zapisali na Facebookovi strani Antifa Ljubljana Slovenija, in nadaljevali: Bodite pazljivi na morebitne provokacije posameznih policistov. V kolikor zaznate kakršno koli omejevanje mirnega protesta, pokličite 113 in dežurnemu povejte, da podajate ustno kazensko ovadbo zoper policista, ki nezakonito omejuje ali preprečuje protest, in da zahtevate, naj s tem nemudoma preneha. Nato policista posnamite in od njega zahtevajte, da se vam legitimira. Snemanje policista je zakonito in bo del kazenske ovadbe, ki jo boste v prihodnjih dneh nato zoper njega vložili pisno pri okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani po 145. členu kazenskega zakonika. Pozvali so še na znano lokacijo, torej na Trg Republike.

Petkovim kolesarjem je primat protivladnih protestov v zadnjem času prevzela stranka Resni.ca, kolesarji v vse manjšem številu vztrajajo pri svojih zahtevah za odstop aktualne slovenske vlade. Minuli petek zvečer je pred ministrstvom za kulturo prišlo do manjšega konflikta s policijo, ki je protestnikom prepovedala hoditi po cesti. Jaša Jenull, eden izmed organizatorjev neprijavljenih protivladnih shodov, je bil sicer nad to odločitvijo policije ogorčen in je po megafonu zbrano množico hujskal ter razlagal, da je hoja po cesti in posledična blokada ljubljanskega prometa njihova “ustavna pravica”. Se bodo tovrstni izgredi petkovih kolesarjev, ki spominjajo na izgrede pod taktirko Zorana Stevanovića, danes le še stopnjevali?

 

Na Facebookovi strani Antifa Ljubljana Slovenija se je pojavil tudi letak, ki pomenljivo kaže pisemsko ovojnico – temu pa je dodano besedilo “pošiljamo sporočila”. So želeli levi ekstremisti namigniti, da so oni avtorji nedavnih groženj, ki so jih po pošti sprejeli premier Janez Janša, notranji minister Aleš Hojs in še nekateri drugi? Na letaku je sicer tudi znak petkovih kolesarjev, za katere je jasno, da paktirajo tudi z levimi ekstremisti.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...