Anže Božič, pravi režimski lakaj: Kršitve človekovih pravic ga ne zanimajo

Datum:

“Edini novinar, ki je v dvorani, je Anže Božič. Namesto da bi tvital o vsebini pričanja Franca Kanglerja in zlorabah organov pregona, tvita o tem, kako je dvorana brez koalicijskih poslancev in da je komisija neustavna. Razumi, kdor more,” je med zaslišanjem parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi tvitnil predsednik komisije Žan Mahnič.

                   

Ob osmi uri zjutraj se je pričelo zaslišanje Franca Kanglerja pred preiskovalno komisijo, ki ugotavljala politično odgovornost vpletenih v kazenskem pregonu nekdanjega mariborskega župana, zdaj državnega svetnika, in domnevne zlorabe pri njegovem pregonu.

Toda številne zlorabe pravosodnega sistema, kot je v svojem tvitu razkril predsednik Žan Mahnič, četrte veje oblasti očitno ne zanimajo. Tam je bil le novinar POP TV Anže Božič, pa še njega vsebina ni zanimala. Med zaslišanjem je namreč tvital o neustavnosti komisije, saj naj bi ta po njegovem kršila načelo delitve oblasti, ker so se člani koalicijskega peterčka, pozor, sami izločili.

Razumi, kdor more
Njegovo novinarsko poročanje je zmotilo predsednika komisije Mahniča, ki si veliko bolj kot novinarski ceh prizadeva za razjasnitev zlorab pravosodnega sistema, zato je zapisal: “Edini novinar, ki je v dvorani, je Anže Božič. Namesto da bi tvital o vsebini pričanja Franca Kanglerja in zlorabah organov pregona, tvita o tem, kako je dvorana brez koalicijskih poslancev in da je komisija neustavna. Razumi, kdor more.”

“Razumi, kdor more” je vprašanje na mestu za vsakogar, ki ga skrbi stanje v slovenski politiki in pravosodju. Pri tem pa enako skrbi stanje v medijih, ki tako kot koalicija obstruirajo delo parlamentarne komisije, z izjemo Božiča, ki je tam, da se ukvarja s pravnimi vprašanji, za katere ni poklican. Da vnaša nered in ruši avtoriteto komisije. Novinarji tako v maniri pravih družbenopolitičnih delavcev gledajo pod prste opoziciji in namesto opozarjanja na kršenje človekovih pravic še naprej delujejo kot podaljšana roka globoke države, ki vse to dopušča.

Javnost pa bolj kot proceduralne zadeve okoli komisije zanimajo škandali pravosodja, ki so dokazano kršili človekove pravice Francu Kanglerju. Zato bomo na Nova24TV sproti poročali o ugotovitvah zaslišanj preiskovalne komisije.

Rok Kranjc

Sorodno

Zadnji prispevki

Prestrašena levica orkestrira medijski pogrom nad evropsko poslansko

Le nekaj dni po razglasitvi hudega poraza levice na...

Rutte se je pisno “opravičil” Madžarski

Nekdanji nizozemski premier Mark Rutte se je pisno opravičil...

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...